İHD, İnsan Hakları Günü Nedeniyle Açıklama Yaptı

0
45

insan hakları derneği4“Hukuk Devleti Gereklerinin Eksiksiz Uygulanmasını İstiyoruz”

Boyacılar Parkında dün 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısı ile bir basın bildirisi okuyan İnsan Hakları İskenderun Şubesi Başkanı Sadullah Çağlar; “Biz İnsan Hakları İskenderun yönetimi olarak hukuk devleti gereklerinin eksiksiz uygulanmasını istiyoruz” dedi.

Barışın teminatı olarak kurulan Birleşmiş Milletlerin süreç içinde ABD’nin güdümüne girerek Kuzey Atlantik Paktının (NATO) görevini üstlendiğini savunan Şube Başkanı Çağlar; “NATO kapitalist sistemin silahlı gücü haline gelmiştir. Yine o dönemde kurulan İnsan Hakları Cemiyeti günümüze kadar ezilen halkların yanında kendini ortaya koymuştur. Günümüzde halen insan hakları ihlalleri yaşanmaktadır. El-Kaide örgütüne önemli oranda şii olan Mezopotamya’da Kürtlere karşı adı konmamış bir savaş yaşanmaktadır. Roboski de yaşanan katliam bunun bir acı örneğidir ve aradan iki yıl geçmesine rağmen failleri yargılanmamıştır. Ak Parti dolaylı olarak taraftır El-Kaide örgütüne önemli oranda silah yardımı yapmaktadır” diye konuştu.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Reyhanlı’da yaşanan patlamayı anımsatan Çağlar, bu suikastın hala açığa çıkarılmadığını söyleyerek; “Oysa dünya kamuoyu failin El-Kaide olduğunu bilmekte ve dünya basını açıkça yazmaktadır. Bu ülkenin onurunu kırıcı olaylar yaşanmaktadır. Mısır’da Türk Elçisinin sınır dışı edilmesi, tüm komşu ülkelerle sorun yaşanması ülkemizin ekonomisini çıkmaza sokmuştur. Suriye’yle ilgili olarak Türkiye savaş konumuna geçmiştir. İran ile ABD arasında yaşanan gerilimde Türkiye’de rol almış, gerginliğe neden olunmuştur. Neyse ki Rusya’nın araya girmesi ile barışçı bir sürece girilmiştir.

12 Eylül dönemi ile beraber cezaevlerine konulan siyasi tutsaklar üzerindeki baskılar hala devam etmektedir. Hasta tutsakların sağlık kurumlarında tedavi edilmesi gerekirken 12 Eylül yönetimini aratmayacak uygulamalar devam ettirilmektedir. Biz İnsan Hakları İskenderun yönetimi olarak hukuk devleti gereklerinin eksiksiz uygulanmasını istiyor halkımızı duyarlılığa çağırıyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here