İGEV’den Kardeş Dernekleri Onuruna Konser

0
139

igev konser1Medeniyetler Korosu Büyüledi

Mustafa Kemal Üniversitesi Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı konser salonunda İGEV’in organize ettiği Medeniyetler Korosu konseri büyük ilgi gördü. İGEV’in, kardeş dernekleri olan Alman Wir İn Atter Derneği onuruna düzenlediği konser izleyenleri büyüledi.

Konserde açılış konuşmasını İskenderun Güney Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Uyar yaptı. Vakıflarının 1997 yılında, üniversitede okuyan ihtiyaç sahibi, başarılı öğrencilere karşılıksız burs vererek eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla kurulduğunu hatırlatan Uyar; “İGEV sürekli sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyerek toplumsal kaynaşma ve dayanışmaya katkı yaparak sosyal sorumluluklarını yerine getirmektedir. Vakfımız ve vakfımızın yetiştirdiği öğrencilerimiz Cumhuriyet’e bağlı, Atatürk ilkelerine bağlı, Cumhuriyetçi, laik, vatansever ve dinamik gençliğe örnektir” dedi.

igev konser2

Bundan dört yıl önce derneklerinin, Almanya’nın Osnabrück kentinde bulunan Wir İn Atter Derneği ile bir kardeşlik köprüsü kurduğunu hatırlatan Uyar; “Gayemiz bu dostluğu uzun yıllara taşımak ve yaşatmaktır. Şu an ‘Medeniyetler Korosu’ konser etkinliğini kardeş derneğimiz Wir İn Atter onuruna düzenlemiş bulunmaktayız. Bugün bu salonda Wir İn Atter Derneği Başkanı Thomas Kater ve yönetim kurulu üyeleri bizim onur konuğumuz olarak yer almaktadır. Wir İn Atter Derneği ile İskenderun Güney Eğitim Vakfı iki ülke arasında önemli bir görev üstlenmiş dostluk köprüleri oluşturmuş ve kültürel tanıtımlar sağlamıştır. Bundan sonra bağımızı daha da geliştirerek ortak projeler üretmek için çalışmalar yapacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Wir İn Atter Derneği Başkanı Thomas Kater’e çiçek ve plaket sunuldu. Şef Yılmaz Özfırat idaresinde sahne alan koro, farklı dinlere ve mezheplere ait türküleri, ilahileri ve deyişleri muhteşem bir güzellikte seslendirerek geceye renk kattılar.

Gerçekleştirilen konsere Milletvekili Mevlut Dudu, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve eşi, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve eşi, eğitim gönüllüleri, iş adamları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here