Hristiyan Birliği Adına İskenderun’dan 4 Dilde Yakarış

0
57

“Kilise Bir, Beden Bir, Vaftiz Birdir”

Hristiyan Birliği İçin Dua Haftası, ‘İyilik Yapmayı Öğrenin Adaleti Arayın’ (Yeşaya 1,17) temasıyla gerçekleştirildi. Hatay/İskenderun’da yapılan Hristiyan Birliği Dua Günü etkinliği hem Türkiye’ye hem de Dünyaya örnek teşkil edecek şekilde icra edildi. Türkçenin yanı sıra Ermenice, Arapça ve İtalyanca edilen dualar etkinliğin zenginliğini gösterdi.

Her yıl 19-25 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen Hristiyan Birliği İçin Dua Haftası münasebeti ile İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesinin ev sahipliğinde ‘Ekümenik Dua Günü’ gerçekleştirildi.

Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Monsenyör Paolo Bizzeti, Anadolu Havarisel Vekilliği ve Episkoposluğu Genel Vekili Antuvan Ilgıt, İskenderun Müjdeleme Latin Katolik Kilisesi Başrahibi Dariusz Dogondke, İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi Pederi Abuna Yusuf Nicholas Papasoğlu ve Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi Peder Avedis Tabaşyan’ın birlikte yönettiği dua gününe, İskenderun’da ve çevre ilçelerde yaşayan Rum Ortodoks, Latin Katolik, Ermeni Katolik ve Süryani Katolik cemaat üyeleri katılım gösterdi.

Giriş ilahisinin hep birlikte söylenmesi ve ‘Göklerdeki Pederimiz’ duasının Ermenice, Türkçe ve Arapça okunması ile başlayan dua günü, Mezmur’dan ve İncil’den bölümlerin okunmasıyla da devam etti.

Dua gününde Yuhanna İncil’inden seçilen bölümü de Peder Avedis Ermenice, Peder Antuvan Türkçe, Peder Yusuf Nicholas Arapça okudu. İlahi ve Yakarışlar kısmında ise önce pederler kendi dillerinde birlik duaları etti, daha sonra isteyen cemaat üyeleri de Kiliselerin Birliği için kısa birer dua ettiler. Duaların ardından önce pederler, ardından törene katılan herkes mumlarını tablaya bıraktılar.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here