Homend Antakya Belediyespor Yeni Sezonu Açtı

0
109

homend antakya3Başkan Savaş; “Homend Antakya Belediyespor Artık Bir Markaya Dönüşmüştür”

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL)’nde ilimizi temsil eden Homend Antakya Belediyespor, yeni sezonun açılışını yaptı. Antakya Spor Salonu’nda düzenlenen sezon açılışı etkinliğine, Homend Antakya Belediyespor Baş Antrenörü Hakan Acer, İdari Menajer Mesut Yılmaz ve oyuncular katılım gösterdi.

Homend Antakya Belediyespor Baş Antrenörü Hakan Acer yönetiminde sezonun ilk antrenmanını yapan sporcular, antrenman sonunda hep birlikte baklava da yediler. Bu arada, yeni transfer edilen yabancı oyuncularında önümüzdeki günlerde takıma katılacağı ve antrenmanlarda takım arkadaşları ile birlikte olacakları ifade edildi.

Başkan Savaş, Yeni Sezon Hayırlı ve Uğurlu Olsun

Sezon açılışı ile ilgili teknik heyet ve oyunculara tebrik mesajı gönderen ve açıklamalarda bulunan Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş; “Bu şehirde sizler sayesinde artık basketbol sevgisi ve salon sporu kültürü güzel bir noktaya ulaştı. Yeni sezon hepimize hayırlı ve uğurlu olsun. Ekim ayında başlayacak yeni sezon öncesinde taraftarlarımızın da takımımızı hem Türkiye Ligi hem de Avrupa kupası maçlarında coşkuyla destekleyeceklerine yürekten inanıyorum. Homend Antakya Belediyespor artık bir markaya dönüşmüştür” dedi.

Euro Cup’taki Rakipleri Belli Oldu, Grup Maçları 7 Kasım’da Başlıyor

Bu yıl TKBL’nin yanı sıra ilimizi ve ülkemizi Euro Cup’ta temsil edecek olan gururumuz Homend Antakya Belediyesi Kadın Basketbol Takımının Avrupa Kupalarındaki gurubu ve rakipleri belli oldu. Türkiye’den 5 takımın yer alacağı kupada, Homend Antakya Belediyesi ile Adana BOTAŞ takımları aynı grupta yer aldılar. Gerçekleştirilen kura çekimine göre, Homend Antakya Belediyesi ve Adana BOTAŞ (A), Mersin Büyükşehir Belediyesi (B), Tarsus Belediyesi (C), İstanbul Üniversitesi BGD ise (D) grubunda yer aldı.

7 Kasım’da başlayacak olan grup maçlarının ardından gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar ve en iyi üçüncü olan iki takım son 16’ya kalma şansını elde edecekler. İki maç üzerinden gidecek çeyrek ve yarı final maçlarının ardından ise 20 ve 27 Mart 2014 tarihlerinde oynanacak final maçlarının ardından kupa sahibini bulacak.

FIBA Kadınlar Avrupa Kupasında 28 takımın bulunurken, A Grubunda bulunan Homend Antakya Belediyesi, Adana BOTAŞ ile birlikte Rusya’nın Dinamo Kursk ve Belarus’un Minsk-2006 takımları ile mücadele edecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here