Homend Antakya Belediyespor Botaş Cup’ta Şampiyon Oldu

0
50

homend antakya1210. Adana BOTAŞ Cup Kadınlar Basketbol Turnuvası’nın son gününde Homend Antakya Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni 70-52, Ceyhan Belediyesi ise Adana BOTAŞ’ı 71-68 mağlup etti. Turnuva sonucunda Homend Antakya Belediyesi şampiyon oldu.

Menderes Spor Salonunda oynanan son günün ilk maçında Homend Antakya Belediyesi ile Mersin Büyükşehir Belediyesi karşı karşıya geldi. Maçın ilk periyoduna Antakya ekibi hızlı başladı. Art arda bulduğu sayılarla farkı açan Antakya ekibi, ilk periyodu 20-15 önde kapattı. Karşılaşmanın kalanında da kontrolü bırakmayan Homend Antakya Belediyesi, 70-52 galip ayrıldı.

Turnuvanın son maçında ise Adana BOTAŞ ile Ceyhan Belediyesi karşılaştı. Maça hızlı başlayan Adana temsilcisi, ilk periyodu 26-18 önde kapattı. Maçın ikinci periyodunda oyunun hakimiyetini Ceyhan Belediyesi aldı ve ilk yarıyı 36-34 üstün bitirdi. Ceyhan Belediyesi, maçın sonlarına doğru oyundaki üstünlüğünü kaybetmeye başladı. Üst üste bulduğu 3 sayılık basketlerle farkı 3 sayıya kadar düşüren Adana BOTAŞ, son saniyelerde geliştirdiği atakta sayı bulamayınca maçtan 71-68 mağlup ayrıldı.

Bu sonuçların ardından Homend Antakya Belediyesi, turnuvayı şampiyon olarak tamamladı. Adana BOTAŞ ikinci, Ceyhan Belediyesi üçüncü, Mersin Büyükşehir Belediyesi ise dördüncü oldu. Dereceye giren takımların sporcularına plaket ve kupaları verildi.

Türkiye Kupası Eleme Maçları Bugün Başlıyor

Ötre yandan, Homend Antakya Belediyespor, 11-13 Ekim tarihleri arasında Bolu ilinde oynanacak olan Türkiye Kupası karşılaşmalarına katılarak kentimizi temsil edecek. Temsilcimiz Türkiye Kupası eleme maçlarının yapılacağı Bolu’da bugün saat 17.00’de Tarsus Belediyespor, 12 Ekim’de saat 16.00’da Botaşspor ve 13 Ekim’de de saat 14.00’de Orduspor ile karşı karşıya gelecek.

Oynanacak olan müsabakalar sonrasında ilk ikiye girmeyi başaran ekip, Türkiye Kupası karılaşmalarında bir üst tura geçmiş olacak. Karşılaşmalar öncesi tüm hazırlıklarını tamamlayan Mavi-Beyazlı ekip, Türkiye Kupası karşılaşmalarında ilk etabı geçerek, ilimizi ve kentimizi başarı ile temsil etmeyi hedefliyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here