Her Beden Dili Bir İmzadır!

0
50

İTSO’nun Ev Sahipliğinde Araştırmacı Yazar, Bilim İnsanı Murat Kaplan ‘Beden Dilinin Önemi’ Konulu Konferans Verdi…

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ile kentimizin saygın iş insanı ve kitapları ile ses getiren Seval Kirmit Yazar’ın girişimleri ile Araştırmacı Yazar, Bilim İnsanı Murat Kaplan ‘Beden Dilinin Önemi’ konulu konferans verdi. Konferansı Kaymakam İskender Yönden katılımcılarla birlikte ilgi ile dinledi ve Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da konuk bilim insanı ile sunumdan sonra yakından ilgilendi.

Konferansın açılış konuşmasını ev sahibi olarak İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Yılmaz yaptı. Yılmaz; “Değerli Hocamız, Araştırmacı Yazar, Bilim İnsanı Murat Kaplan’ın vereceği bilgilerden hepimiz yararlanma imkanına sahip olacağız, beden dilinin insan hayatında ne kadar önemli olduğunu ifade etmek isterim” dedi.

Seval Kirmit Yazar Konuğu Tanıttı

Kaplan’ı çok sayıda kitle ile buluşturan Seval Kirmit Yazar ise etkinlikte yaptığı konuşmasında; “Murat Kaplan hocamız bizi kırmayıp Antalya Akdeniz Üniversitesi’nden bizleri aydınlatmak üzere geldi. Kendisine teşekkür ediyorum. Zaten onun deneyimlerinden bugüne kadar sürekli yararlanma imkanı buldum. Keyifle dinlemenizi tavsiye ediyorum. Bu konferansın düzenlenmesinde bizlere desteklerini esirgemeyen İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimine de ayrıca Teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Beden Dili, Saatte 434 Km.Lik Hız İle Algıların Vücuda Yayılmasıdır

Adli Psikoloji ve İnsan Tanıma Yöntemleri Uzmanı kimliği ile de çok sayıda yayın kuruluşu aracılığı ile geniş kitleleri aydınlatan Murat Kaplan, hazırladığı görsel ve video eşliğindeki sunumu ile beden dilinin hayatımıza etkilerini ve yansımalarını anlatırken; “Her beden dili bir imzadır. Kişileri anlatan bir reflekstir. Coğrafi yaşam koşullarına göre bu değişkenlik gösterebilir, ancak kişinin özgüveni veya tedirgin duruşunu beden dilinden anlamak mümkündür. Bu refleksin kaptan köşkü beyindir. Orada başlayan algılar saatte 434 km. hız ile bedenimize yansır” diyerek beden dili eğitiminin önemine vurgu yaptı.

Sunumdaki performansı, dinleme kabiliyetini göstermesi ve mütevazı kişiliği ile sempati toplayan Araştırmacı Yazar, Bilim İnsanı Murat Kaplan, İskenderun halkına kendisine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti. Kaplan hoca ayrıca katılımcı konukların ve basın mensuplarının sorularını içtenlikle yanıtladı.

Konferans sonunda, İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter, Araştırmacı Yazar, Bilim İnsanı Murat Kaplan’a günün anısına plaket takdim etti.

Araştırmacı Yazar, Bilim İnsanı Murat Kaplan’ın konferansına, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’in yanı sıra İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO Eğitim ve Kalkınma Vakıf Başkanı Doğan Erten, MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt, İTSO Meclis Başkan Vekili Tuncay Paşaoğlu, TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yeşim Ugutmen, Meclis üyeleri Tahsin Öztekin, Fuat Keser, Yüksel Cirdi, Yasin Keleş, Levent Çam Necati Sert, Yılmaz Çağan, Meslek Komite Üyesi Yılmaz Arslan, iş insanları ile İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Diyap Atar ve basın mensupları da katıldı. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here