Hedef: Çocukların Yüzünü Güldürmek!

0
255

Hatay Sevgi ve Şefkate Muhtaç Çocukları Koruma Derneği üyelerinin eğitim ve çocuklar için yaptığı anlamlı yardımlar devam ediyor. Dernek üyelerinin bu kez yeni durağı Samandağ İlçesinde bulunan Sutaşı Hacı Nesibe Hüzmeli İlkokulu oldu.

Protokol üyeleri ile birlikte okulu ziyaret eden dernek üyeleri ihtiyaç sahibi çocuklara kışlık giyecek ve kırtasiye yardımında bulundular.

Etkinliğe, Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Hilmi Kapo, HSŞMÇK Derneği Başkanı Serpil Öğüt, Zorkun Medya Sahibi Gazeteci Hüseyin Zorkun, Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir, Okul Müdürü Mehmet Miçooğulları, dernek üyeleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Samandağ Kaymakamı Murat Kütük yaptığı kısa konuşmada eğitime ve ihtiyaç sahibi çocuklara destek olan dernek üyelerine teşekkür ederek, Kaymakamlık olarak her zaman bu tür sosyal çalışmaların yanında olduklarını ve katkı sağladıklarını ifade etti.

Hatay Sevgi ve Şefkate Muhtaç Çocukları Koruma Derneği Başkanı Serpil Öğüt, dernek olarak eğitim konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarına dikkat ederek; “Her yıl yardıma muhtaç okul ve çocuklarımıza giyim, kırtasiye ve ayakkabı – bot yardımı yaparak onların ihtiyaçlarını gideriyoruz. Çocuklarımızın mutlu olması bizleri de çok mutlu ediyor. Çocuklarımızın eğitimi çok önemli. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın iyi bir eğitim almaları gerekir. Bizler de kendi çapımızda bu eğitim çalışmalarına katkı veriyoruz” dedi.

Başkan Öğüt, ayrıca bu yardımları gerçekleştirmelerinde kendilerine destek olan Çağ Kırtasiye, Naim Burç Manifatura, Hateks Havlu firmalarına teşekkür etti.

Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hilmi Kapo ve Okul Müdürü Mehmet Miçooğulları, ilçede ve okulda bulunan ihtiyaç sahibi çocuklara bu anlamlı yardımı yapan Dernek Başkanı Serpil Öğüt’e etkin çalışmasından dolayı teşekkür ederek, birer teşekkür plaketi verdiler.

Etkinlik, okul aile birliği tarafından yapılan ikramın ardından, dernek üyeleri, öğretmen ve öğrencilerin birlikte fotoğraf çektirmesi ile son buldu.