HDP’li Hülya Ateş; “Bizler Sorumlu Davranmak Zorundayız”

0
102

Koronavirüs vakalarının artış göstermesinin ardından parti binasında basın açıklaması düzenleyen Halkların Demokratik Partisi İskenderun İlçe Yönetimi, alınması gereken önlemlere dikkat çekti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan HDP İskenderun ilçe örgütü adına Eş Başkan Hülya Ateş; “Koronavirüs salgını yaşamın tüm alanlarını olumsuz etkilemeye ve can almaya devam ediyor. Yerelimizde de salgının etkilerini hep birlikte yaşıyoruz. Ne yazık ki salgının 1. dalgası bastırılamadı. 1. Dalga beklenenden fazla dalgalı seyir izlemektedir. Yerelimizde de yeni vaka, hastanede yatan hasta, yoğun bakımda yatan hasta sayıları artmaya devam etmektedir.

Evet biliyoruz ve farkındayız çok daraldınız sıkıldınız ama ailemiz sevdiklerimiz, geleceğimiz olan çocukları ve geçmişimiz olan değerlerimiz yaşlılarımızı korumak zorundayız. Bizler evlerimizde kalmaktan sıkılıyoruz diye aylardır evine gidemeyen sağlık emekçilerini unutmayalım. Sağlık emekçileri çok yoruldu ve daha 1. dalga bitmemişken bizler sorumlu davranmak zorundayız. İkinci dalgada daha vahim sonuçlar yaşamamız için hep birlikte kurallara uyalım maskeye çok dikkat etmek zorundayız. Maskesiz sokağa çıkmamalıyız, kapalı alanlara mecbur olmadıkça gitmemeliyiz. Fiziki mesafeye uymak zorundayız, el hijyenimize dikkat etmeliyiz. Gerçekliği gören bir taraftan bakarak yeni yaşam kurallarını kendimiz koyup kendimiz uygulamalı ve çevremizi uyarmak zorundayız” diye konuştu.

Yetkililerin yapması gerekenlere de değinen Ateş; “İvedilikle günlük yapılan test sayıları artırılmalıdır. Maske-Fiziksel mesafe-Hijyen ile önlem alınması önemlidir ancak yeterli değildir. Yakalanan vakaların tüm temaslılarına mutlaka test yapılması gerekmektedir, aksi halde yaşanan hasta artışın önüne geçilmesi mümkün olamayacaktır. Testi pozitif saptanan kişilerin mutlak izolasyonlarını sağlayacak denetim mekanizmaları kurulmalı, bu kişi ve ailelerinin yaşamları idame ettirebilmeleri için gerekli sosyal ve ekonomik destek sağlanmalıdır.

Salgın nedeniyle çalışamayacak, salgının özel olarak mağdur ettiği bütün yurttaşları gözeten bir sosyal devlet anlayışını benimsemesinin tarihsel bir zorunluluk olduğu unutulmamalıdır. Bu süreçte hasta kişilerle karşılaşmamıza ve hastalığın yayılmasına neden olacak açık yada kapalı mekanlarda sosyal ve kültürel faaliyetlerin (ev ziyaretleri, düğün, nikâh, nişan, mevlit, piknik vb.) kısıtlanması-ertelenmesi, Toplumsal hareketlilik azaltılması kamu otoritesince sağlanmalıdır.

Her yıl Eylül ile başlayan İnfluenza (grip) mevsiminde bu yıl farklı olarak COVID-19 pandemisi ile grip aynı zaman diliminde bir arada yaşanacaktır. İnfluenza aşısı çok yaygın yapılmalı ve kamusal bir sorumlulukla ücretsiz temini üstlenilmelidir. Yeterli aşı stoku erken olarak sağlanıp, başta sağlık çalışanlarına olmak üzere aşının mümkün olan en erken dönemde yapılması sağlanmalıdır” diye konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here