HATODER’den Başkan Civelek’e Ziyaret

0
67

bld-hatoderHatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği (HATODER) yönetimi, dün İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’i makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan HATODER Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu, sosyal sorumluluk projesi kapsamında hastalıkla ilgili halkı bilgilendirmeye yönelik İskenderun’da stant kurduklarını belirtti.

HATODER Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile Belediye Başkanı Civelek’e gerçekleştirilen ziyaret, sohbet ortamında gerçekleştirildi. Derneğin proje ve çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Kerimoğlu, geçtiğimiz yıl ‘Talasemi ile Hatay savaşıyor’ projesinde 8 ve 9. Sınıf öğrencilerine eğitim verildiğini söylerken; “Bu yılda sosyal sorumluluk projesi kapsamında talasemi ile mücadeleyi halka dönük yapmak amacındayız. İskenderun’da da bu kapsamda Atatürk Anıt Alanı’nda bir stant kurduk. Tüm ilçelerde yaptığımız gibi bugünde İskenderun’da stant kurarak çalışmalara başladık. Anket, broşür, sözlü anlatımla, şapka, tişört, boyama kitaplarıyla halkın her kesimine hitap edebilecek çalışmayı ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. İskenderun bizim için önemli. Potansiyel olarak İskenderun, belde ve köylerinde 500’e yakın hastamız var. İskenderun’a bundan sonra da ağırlık vermeye çalışacağız. Hekim olmanızdan ötürü her zaman desteğinizi bekliyoruz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Civelek; “Sağlık açısından yaptığınız büyük bir hizmet. Gönüllü bir hizmet yapıyorsunuz. Gelişmekte olan ülkeler bunun yavaş yavaş farkına varıyor. Sizin gibi gönüllü kuruluşların ön plana çıkarak bunu yapması övgüye değer. Elinize sağlık” diye konuştu. Ziyarette, Dernek Genel Başkanı Kerimoğlu, Belediye Başkanı Civelek’e plaket verdi ve çalışmalarda farkındalık yaratmak için hazırlanan broşür, CD, tişört, şapka da hediye etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here