Hatayspor Taraftarından Tarihi Açıklama!

0
65

hatayspor taraftar4Spor Toto 2. Lig Beyaz grupta yaşanan şampiyonluk yarışında lig üçüncüsü Hatayspor ile lider Giresunspor arasında bu hafta sonu Antakya Atatürk Stadında oynanacak olan karşılaşma öncesinde iki taraf arasında güvenlik tedbirleri konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Hatayspor Taraftarlar Derneği Yönetimi, güvenlik tedbirleri çerçevesinde rakip taraftarın alınmaması yönündeki kararın kaldırılmasını sert bir dille eleştirirken; “Güvenlik gerekçesi nedeniyle rakip takım taraftarının sahaya alınmama kararının kaldırılması için imza atanlar, çıkacak muhtemel olayların sorumluluğunu üstlenmiştir” değerlendirmesinde bulundu.

Hatayspor Taraftarlar Derneği, Hatayspor açısından tarihi Giresunspor maçı öncesi önemli açıklamalar ve uyarılar yapma gereği hâsıl olduğunu kaydederek, yazılı bir açıklama ile spor kamuoyuna seslendi. Açıklamada aynen şu ifadeler yer verildi;

“Her sezon olduğu gibi bu sezonda gerek iç sahada gerekse deplasmanlarda Hatayspor sevdamız dolayısıyla takımımızı destekledik. Ancak son dönemde bu desteğimizin ve sevgimizin karşılığında üzücü ve ıstıraplı günler yaşıyoruz. Son oynanan maçta Kartalspor karşısında alınan yenilgi ile bardağı taşıran son damlada yere düşmüştür. Hataysporlu futbolcular tüm kredilerini bitirmiş, onlara olan sabrımız ve hoşgörümüz tükenmiştir.

Giresunspor’dan iyi takım olduğumuzu ispatlamak ve son şampiyonluk hesaplarını gerçekleştirmek için bu maçı ya kazanacağız, ya kazanacağız. Bu maçta değil beraberlik farklı galibiyet beklediğimizi ve bu düşüncemizi sahaya yansıtacağımıza inanıyoruz. Hatayspor Başkanı Jan Baram’ın futbolculara yaptığı maddi ve manevi fedakârlığın karşılığı hüsran olmamalı. İlk devre maçlarında açık ara lider olan Hataysporlu futbolcular, Hatay’da yedikleri ekmeği helal ettirmek istiyorlarsa Giresunspor maçını almak zorundadırlar. Hatayspor, Hatayspor gibi oynadığı zaman bu grupta yenemeyeceği takım yoktur. Bu düşüncemize katılmayan ve kendine inanmayan Hataysporlu futbolcu, sahaya çıkmak bir yana bugünden valizini alsın ve Antakya’yı terk etsin!

Şerefinizle Oynayın, Giresun’u Yenin!

Giresun maçında yüreğini ortaya koyacak futbolcular forma giysin, hak etmeyen giymesin. Futbolculara çağrımız; şerefinizle oynayın Giresunspor’u yenin. Özellikle kaptan Güney Atılgan, Barış Yardımcı, Ömer Bozan gerçek futbollarını ortaya koymalıdır. Güney Atılgan’ın sosyal medyada bu kupa Hatay’a gelecek sözünün gerçekleşmesini bekliyoruz. Taraftarlarımızın maalesef sabrı kalmamıştır. Herkes kendi üzerine düşen görevi yapmalıdır. 4 Mayıs Pazar günü taraftarlar olarak biz kendi üzerimize düşen en iyi görevi yaparak 90 dakika Hatayspor’u coşkuyla, tabiri caizse çılgınca destekleyeceğiz. Futbolcularımızdan bu maçı kazanmalarını bekliyoruz. Aksi bir sonuç ve maç sonrası olası üzücü gelişmeleri düşünmek bile istemiyoruz.

Provokasyon Duyumları Bizi Endişelendiriyor

Son bir eleştirimizde İl Spor Güvenlik Kurulunda alınan Giresun seyircisinin bu maça gelmeme kararının kaldırılmasıdır. Sosyal medyada iki takım taraftarlarının sert üsluplu ve küfürlü yazışmalarından dolayı olay çıkmasının endişesini yaşıyoruz. Giresunlu taraftarların yapacağı tahrikler istemediğimiz olaylara neden olabilir. Tarsus deplasmanında Hatayspor taraftarlarının stada alınmama kararı gibi Giresun taraftarlarının da Antakya’da oynanacak maça alınmaması en doğru karardır.

Provakasyon yapılacağı duyumları bizleri endişelendirmektedir. Hatayspor’un ceza almaması ve mağdur olmaması için Giresun seyircisi bu maça gelmemelidir. Çıkması muhtemel olayların sorumluluğunu biz Hatayspor Taraftarlar Derneği olarak kabul etmediğimizi spor kamuoyuna açıklıyoruz. Dün olağanüstü yapılan İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında Giresun seyircisinin gelmesi istenen karara şerh koyuyoruz ve onaylamıyoruz. İmzayı atanlar çıkacak muhtemel olayların sorumluluğunu üstlenmiştir.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here