Hatay’ın Melekleri, Bir Kez Daha Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın Sahibi

0
94

Türkiye kadın basketbolunun en büyük kupası olan Cumhurbaşkanlığı Kupasında Fenerbahçe ile karşı kaşıya gelen Hatay Büyükşehir Belediyesi, rakibini 61-47’lik skorla mağlup ederek 2’nci kez kupanın sahibi oldu.

Çarşamba günü Adana ASKİ Atatürk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada, Kadınlar Basketbol Ligi’nin son şampiyonu Fenerbahçe’yi yenen Hatay’ın Melekleri, 26. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı müzesine götürerek yeniden tarih yazdı.

Skor üretmekte zorlanan iki takımın mücadelesine sahne olan ilk çeyreği Hatay Büyükşehir Belediyesi 11-16 önde tamamladı. İkinci çeyreğe de hızlı başlayan Mavi-Beyazlılar, dış atışlardan ürettiği sayılarla soyunma odasına 25-28 önde gitti.

Karşılaşmanın ikinci yarısında maçın en değerli oyuncusu seçilen Hind Ben Abdelkader’in üst üste bulduğu sayılarla farkı giderek açan Hatay’ın Melekleri son çeyreğe de 37-43 önde girdi. Çekişmeli geçen maçın final çeyreğinde hata yapmayan Hatay’ın Melekleri, maçı 61-47 kazanarak 26’ıncı Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın sahibi oldu.

Türkiye kadın basketbolunun en büyük ve en anlamlı kupasını Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu ile Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın ellerinden alan Hatay’ın Melekleri’nin yaşadığı sevinç görülmeye değerdi.

Takım Antrenörü Aikaterini Chatzidaki, kazandıkları bu kupa ile ikinci kez tarih yazdıklarını belirterek, en büyük kupayı Hatay’a getirdikleri için çok mutlu olduklarını ifade etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here