Hatay’da, Aralık Ayında 1.263 Kişi Vefat Etti!

0
41

Başkan Savaş, Hatay’da 55 bin Ailenin Temel İhtiyaçlarını Karşılayamayacak Durumda Olduğunu Hatırlattı:
“Hayat Eve Sığmıyor”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, yerel bir televizyon kanalında katıldığı programda kent ve ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulunurken, ilimizdeki Coronavirüs ile ilgili rakamları da açıkladı. Savaş Hatay’da sadece Aralık ayında bin 263 kişinin koronavirüsten dolayı vefat ettiğini kaydetti.

“Hatay’da Bin 868 Vatandaş Koronavirüs Sebebiyle Vefat Etti”

2020 yılında tüm dünyayı etkileyen Coronavirüs salgınının Hatay’daki yansımalarını ve vefat sayılarını açıklayarak programa başlayan Lütfü Savaş, 1 Mart-31 Aralık 2020 tarihleri arasında Hatay’da Covid-19 vakası sebebiyle bin 868 vatandaşın hayatını kaybettiğini bildirdi.

Başkan Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyesinin pandemi sürecinde yapması gerekenleri yaptığını, merkezi hükümetin Hatay’da alması gereken önlemleri almadığını söyledi.

Hatay’da artan vakaların önüne geçmek için defalarca 15 günlük izolasyon çağrısında bulunduğunu söyleyen Başkan Savaş; “Pandemi konusunda herkesi elini taşın altına koymaya davet ettim. ‘Hayat eve sığar’ demek kolay. Ancak insanların ihtiyaçlarını karşılamadan evde kal diyemezsiniz. Biz belediye olarak üstümüze düşen her şeyi yaptık. 17 bin aileye ihtiyaçlarını gidermesi için kart dağıttık. Çocuklarımızın eğitimle ilgili ihtiyaçlarını karşıladık. 5 bin aileye her gün ekmek dağıttık. Hatay’da 55 bin aile temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda. 19 yıldır ülkeyi yönetenler bu durumu görmezden gelerek bizi eleştiremezler” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here