“Hatay Valisi Malumun İlanını Yaptı! Sevr Batağına Düşmeden Yanlıştan Dönülmelidir”

0
70

milletvekilleri açıklama1CHP’li Vekiller Eryılmaz ve Ediboğlu, Hatay Valisi Lekesiz’in IŞİD Eylemleri İle İlgili Raporuna Dair Değerlendirmelerde Bulundu…

CHP Hatay Milletvekilleri Avukat Refik Eryılmaz ve Dr. Mehmet Ali Ediboğlu, TBMM’de düzenledikleri ortak basın toplantısında Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in İçişleri Bakanlığına gönderdiği rapora dair değerlendirmelerde bulundular.

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in, İçişleri Bakanlığı’na gönderdiği Suriye’deki IŞİD terör örgütüyle ilgili uyarı dolu bir raporunda yer alan açıklamaların aslında kendilerinin 3 yıldır dile getirdikleri gerçekler olduğunu vurgulayan CHP’li vekiller; “Yani malumun ilanıdır” dediler. Vali Lekesiz’in, raporunda Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)’in faaliyetlerine geniş şekilde yer verdiğini hatırlatan Hatay Milletvekilleri Eryılmaz ve Ediboğlu açıklamalarını şu şekilde sürdürdüler;

Sürekli Uyarmaktaydık!

“Suriye krizinin başladığı Mart 2011 yılından bu yana Dünyanın dört bir yanından “cihad” adı altında gerek kandırılarak- cennet vaat edilerek,  gerekse para verilerek getirilen lejyoner ve cahil güruh, Suriye’de savaşın şiddetinin  artmasına yol açtığı gibi bu  yaptıkları vahşi katliamların özellikle sınır illerimize ve Türkiye’ye etkilerinin olacağını ve Türk dış politika uygulayıcılarının bu vahşi cihatçı grupları desteklememeleri yönünde sürekli uyarmaktaydık. Maalesef bugün bu söylediklerimizin bir bir doğru çıktığını ve Türkiye’nin Suriye politikasının duvara tosladığına şahit olmaktayız. Sayın Valinin basına yansıyan bu raporda belirttiği “IŞİD eylemlerinin seyri Türkiye’ye dönecek” tespiti bizim yıllardır dile getirdiğimiz çağrılarla örtüşmektedir. Ancak esefle belirtmek isterim ki; yaptığımız bütün uyarılarımız  hükümet yetkilileri tarafından önemsenmedi.

Tehlike Artık Kapımıza Dayandı!

Daha dün gece Antakya’da mühendislik yapan Mahmut Akçil adlı vatandaşımız yanında çalışan 3 Suriyeli kaçak işçi tarafından, kendi evinde öldürülmek istenmiştir. Aldığımız son bilgilere göre vatandaşımız Devlet hastanesinde yoğun bakımdadır. Saldırgan iki muhalif Suriyeliden birisi yakalanırken diğerlerinin arandığını öğrenmiş bulunuyoruz. Maalesef Antakya’da pek çok iş, düşük ücretlerle çalışan Suriyeli kaçak işçiler tarafından yapılmakta ve bu durum vatandaşlarımız ile Suriye kökenli işçiler arasında yer-yer kavgalara sebep olmaktadır. Tehlike artık kapımıza dayanmıştır. Mülteci, cihatçı ve kaçak işçi sorunuyla birlikte kentte güvenlik tehdidi had safhaya ulaşmıştır.

Bu Acı Bilançonun Baş Sorumlusu AKP Hükümetidir

Bu, kentimizde yaşanan ilk saldırı değil. Eylül ayında Antakya’nın merkezinde bir taksi şoförünün Suriyeli katiller tarafından boğazı kesilmişti. İskenderun’da aynı şekilde, Suriyeli cihatçılar tarafından yurttaşlarımızın boğazları kesilerek katledilmişti. Daha birkaç ay önce Yayladağı ilçesinde bir Suriyeli Türkmen aynı katiller tarafından ailesinin gözlerinin önünde kaçırılarak öldürülmüştü. Bir hafta önce iç çamaşırı satan esnafımız aynı katiller tarafından ölümle tehdit edilmişti.

Bölgemizde yaşanan bu acı bilançonun baş sorumlusu AKP hükümetidir. O halde ülkemizin ve bölgemizin daha fazla kaybetmemesi için her zaman barışı, diyalogu öne çıkarmalı, yeni bir Sevr batağına düşmeden ve ağır bedeller ödemeden Suriye konusunda yanlıştan acilen dönülmelidir.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here