Hatay Tarihinde, İskenderun Lobisinin İlk Başarısı

2
68

Hatay ilinde yapılması planlanan devlet projelerinde her daim “Antakya Lobileri” önde giderdi. İskenderun için yapılması planlanan ve hayata geçirilmesi istenen işleri, çok geride görür ve bu yüzden de ‘Neden İskenderun bu kadar yalnız?’ diye hayıflanırdık.

Unutmadık bir Arsuz-İskenderun yolunun bitmesi yılları aldı. Hala da tam bitmiş sayılmaz. Yolun genişliği şehirlerarası yollardan dar olduğundan, sağda bir araba park etse arkadan gelen aracın trafikte rahat sürüşü hep sakıncalı. Kavşakların çoğunda sinyalizasyon lambaları olmadığından dolayı zincirleme kazalarını her an yaşıyor ve üzülüyoruz.

Şehrimizin makro planları hep askıda! Şehrimize yakışır bir planlamanın olmadığından, her yönetimin değişik kararlarıyla çarpık bir şehirleşmenin tam ortasında kaldık. Feyezan Kanalı için her yönetim kendince önlemler içerisinde oldu. Ne yazık ki her yönetim görevden gittiğinde, bu feyezan kanalının kamburuyla yaşamak bizim makûs talihimiz oldu. İskenderun sahil kenti olmasına rağmen ne doğru dürüst bir balıkçı barınağına ne de balık kültürümüzü artıracak yüz yılımıza uygun girişimlerden yoksun bırakıldık.

Havaalanımız göz göre-göre elimizden alındı. Bu konuda ne mücadele etmiştim ama boşu boşuna. Ben çaldım ben oynadım. Dönemin yerel yönetim başkanlığı yapan zatı nede çok beğenmiştim. Bağırmayla çağırmayla “giden değerlerimize sahip çıkar” dedim ama koskoca bir fos!

Hatay ilinin yüzde seksen yükünü çeken İSKENDERUN kendi başına her zaman yalnız kaldı. Ama sırtından milyonları kazananlar ise bir anda kayboldu gitti. İskenderunspor her yönetimin namusu oldu olmasına da göreve geldiklerinin senesinde İskenderunspor onun bunun elinde oynak duruma düştü.

Akıl almaz en önemli konulardan birisi de Osmaniye’den başlayan otoban, Belen ilçesinin en can alıcı yerinde yarım bırakıldı. Oluşan bu anlamsızlığa nede çok karşı çıkmıştım. Belen ilçesinde daracık geçen yol üzerinde ne kazalar oldu ne kazalar. Ne canlar gitti ne canlar. Hala, bu üzüntüleri yaşamaya devam ediyoruz.

İSKENDERUN için yüzlerce boşa giden yatırımlardan bahsederim bahsetmeye de artık bahsetmeyeceğim. Çünkü İskenderun’da hızla yükselmeye yüz tutan bir lobiyi gözlemliyorum. Çünkü İskenderun’da gücü frenlenemeyen bir çığırın bir anda ışıldadığını umutla görüyorum. İlk defa bir bakan İskenderun yatırımları için İskenderun’a geldi. İlk defa bir bakanın bölgemiz için gülen yüzünü ve şehrimize yatırımlar için kucak açtığını gördüm.

Tabi bu gücü nasıl elde ettiğimize gelince; geçenlerde bir makale yazmış ve bölgemizi temsilen Ankara’ya gönderdiğimiz Hatay Ak Parti Milletvekili Abdulkadir Özel’den bahsetmiştim. Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Av. Abdulkerim Güven’den bahsetmiştim. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’dan bahsetmiştim. Demek ki doğru bir saat ibresinin dakik gidişatından bahsetmişim.

Bu üçlüyü son olarak, İskenderun Balıkçı Barınağında incelemeler yaparken izlediğimde, kimsenin onları benim gözümle görmeyeceği şekilde izledim. Çok heyecanlıydılar. Anlattıkları gerçeklerimi yansıtıyordu. Bir ara Ak Parti İskenderun İlçe başkanı Abdulkerim Güven ile göz göze geldik. Ağzından, şu cümleler döküldü.

‘…Nuri Ağabey bu balıkçı barınağı şehrimize uygun yapılacak. Milletvekilimiz bu konuda çok hırslı, Belediye Başkanımız Fatih beyle koordineli şekilde büyük mücadele içerisindeler…’

O sözler, vekil ve belediye başkanını teyit eder derecesindeydi. Gözlerim onları takip ediyordu. İçimden de gösteriş mi yapıyorlar diye hayıflanıyordum. Bir ara Vekil Özel, topluluğa dönerek ‘İki gün sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sn. Adil Karaismailoğlu Hatay ilimize gelecek. Barınağın projesini bana hazırlayın, bende bakanımıza başkanımız Fatih beyle birlikte sunayım’ dedi.

Projenin hedefe ulaştığını şimdi tam manasıyla anlıyorum. Barınağımızın nahoş görüntüsü sonunda ortadan kalkacak diye içten içe sevindim. Hayıflanmam yersizmiş. T.C. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanımız Sn. Adil Karaismailoğlu Hatay iline geldi. Hoş geldi ve İskenderun için bayağı dolu geldi. Ak Parti Hatay Milletvekillerinin tamamı bu ziyarette bakanın yanındaydı. Uzaktan baktığımda ise yanında sadece İSKENDERUN vardı. Benim için çok ama çok sevinç çığlıklarının bir araya geldiği ortamın tam ortasındaydık. Yıllarca arayıp durduğumuz amma velâkin bir türlü elde edemediğimiz, İSKENDERUN LOBİSİ demek buymuş.

Yıllar yılı yarım bırakılan otoban aslına uygun yapılacak ve Belen ilçesinde vuku bulan, maddi ve manevi kazalar bitmiş olacak. Amanos Tüneli bu sefer tam rayında. Serinyol-Madenli bu projenin ortak yanı. İskenderun için bilmediğimiz projeler ateşlendi. İçinde İskenderun Balıkçı Barınağımız tahminim en ön sıralarda. Allah hayırlısını versin! Ve İskenderun için inanıyorum ki hak ettiği seviyelere koşarak gelecek. Başka çıkış yolunun olmadığını, görev yapanların kararlı duruşları ile her şeyi tam manasıyla ortaya koyduklarını izledim. Memleketim Hatay ve İskenderun için hayırlı olsun.

2 YORUMLAR

  1. SELAMLAR OLSUN HOCAMA

    📌İLÇE BAŞKANI GÜVEN İLE VEKİL ŞU METE ASLANIN SARISEKİ ORGANİZE BÖLGESİNE KADAR GETİRDİĞİ İÇME SUYUMUZU İSKENDERUNDA EVLERİMİZİN MUSLUKLARINDAN ACMASINI SAĞLADINLARDA Bİ GÖREK .
    📌O İLÇE BAŞKANI İLE VEKİL KAYMAKAM BAŞKANLIĞINDA 5-6 HEYET ( heyette sağlıkçılardan 1 İLÇE tarımdan 1 zabıtadan 1 maliyeden 1 sgk’dan 1 polisten 1 er kişi olacak şekilde ) OLUŞTURUP PİYADADAKİ ŞOK BİZİM A101 MİGROS CARREFOURSA VS MARKETLER BAŞTA OLMAK ÜZERE DİĞERLERİNİ VE KASAPLARI VE SEBZE HALİ ESNAFINI ŞÖÖÖÖYLE Bİ İNCELEMEYE ALDIRTSIN VE FİYAT TERÖRÜNÜ ÖNLESİNLERDE Bİ GÖREK.
    📌 VATANDAŞ SGK HASTANESİNDE BAŞHEKİME VE MÜDÜRE ULAŞABİLMEK İÇİN KORUMALARA GEÇERLİ BİR NEDEN ANLATMAK ZORUNDA İLÇE BAŞKANI GÜVEN VE VEKİL ÖZEL BUNU KALDIRSINLARDA Bİ GÖREK
    📌 SGK HASTANESİNDE SANTRALİN BAĞLADIĞI TLF LARA BAKAN KİMSE YOK, YEPYENİ HASTAHANE MAKAM ODALARI DIŞINDA ASANSÖRLER DAHİL HERYER DÖKÜLÜYOR BİR REZALET İLÇE BAŞKANI GÜVEN VE VEKİL ÖZEL BUNU KALDIRSINLARDA Bİ GÖREK.
    📌SGK KURUM MÜDÜRÜNÜ GÖREBİLMEK KONUŞABİLMEK İÇİN SEKTETERİ YADA ORDAKİ GÜVENLİĞİ İKNA ETMEK ZORUNDASIN , CUMHURBAŞKANI DEMİYORMU HALKIN AYAĞINA GİDECEKSİNİZ ? BUNLAR EMRE İTAAT ETMEYEN KRALDAN ÇOK KRALCILAR OLMUŞ BUNLARA BİRER TEKME ATIP YERİNE HAK EDENLERİ GETİRMEK LAZIM İLÇE BAŞKANI GÜVEN VE VEKİL ÖZEL BUNU KALDIRSINLARDA Bİ GÖREK
    📌 MİLLET AZ GİBİ GÖRÜNEN DAMACANA SU PARASI ÖDEMEKTEN & DÖVİZDE BİLE OLMAYAN YÜKSELİŞİN ÜZERİNDEKİ UYGULANAN ZAMLARDAN İSYAN NOKTASINA GELİYOR İLÇE BAŞKANI GÜVEN VE VEKİL ÖZEL BUNU KALDIRSINLARDA Bİ GÖREK
    📌CB R.T.ERDOĞANIN SEÇİM İÇİN DOLAŞIPTA DESTEK ARAYIŞ ZİYARETLERİ YARIN Kİ GÜNLERDE BOMBOŞ OLACAK .
    📌 AK PARTİDE C.B.ÇABASININ DEĞİLKİ % 1İ . % 0.0001 BİRİ BİLE ÇABA SARF ETMİYOR .
    📌 ŞEHRİN TRAFİĞİ FELÇOĞLU FELÇ 30-40 SENEDİR KANAYAN YARAYA İLÇE BAŞKANI GÜVEN VE VEKİL ÖZEL BUNU ÇÖZSÜNLERDE Bİ GÖREK

  2. Türkiye’de mevcut faal Tünellerin hiç biri Sarımazı’da Terk edilen Tünel projesinin çeyreği kadar önemli değildir..
    Ben Girip çıkmadığım Uzun metrajlı tünel yok gibidir…
    Saniyede gece gündüz aynı tempoda yoğun seyreden trafik akışı görmedim..
    Bu nasıl iştir. En zor geçit en tehlikeli geçit en uzun çıkış ve iniş yolu Belen tüneli kaderine bırakılması.. Bu şehrin vurdum duymaz insanlarının ayıbıdır… ZİGANA, OVİT,NURDAĞI
    BOLU GÜZERGAH TÜNELİ’NİN HİÇ BİRİ İSKENDERUN ANTAKYA YOLU KADAR YOĞUNLUĞU YOKTUR..
    BU VERİ KARAYOLLARI KAYITLARINDAN GÜNLÜK ALINABİLİR…
    HEPSİNDEN FEÇİŞ YAPMIŞ BİRİYİM.. BEŞ SAATTE BİR DENECEK KADAR TRAFİĞİ OLAN ZİGANA OVİT’ E OLAN İLGİ SAHİPSİZ ANTAKYA İLİNE NEDEN GÖSTERİLMEZ ANLAMIŞ DEĞİLİM…

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here