Hatay Saadet’ten Coşkulu Kongre

0
80

Karamollaoğlu; “Oy Vereni de Vermeyeni de Kucaklamak Şiarımızdır”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Hatay’da partisinin 6’ncı Olağan Kongresi’ne katılarak Türkiye ve dünya gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Karamollaoğlu’na, Saadet Partisi Genel Başkan yardımcıları Mesut Doğan, Şerafettin Kılıç ve GİK üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan eşlik etti.

Antakya HATMEK Salonu’nda gerçekleşen kongrede konuşan Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, ülkede adalet, kalkınma, liyakat, ekonomi ve işsizlik sorunu olduğunu belirterek, adalet yerine gelmediği takdirde devletin zarar göreceğine dikkat çekerek; “Adalet mülkün temelidir. Herkes bir adalet arayışı içerisinde. Adaletle oynanmaz, şahıstan şahısa değişmez. Adaleti adeta hapsettiler gibi geliyor. Bunu da görüyorlar mı görmüyorlar mı bilmiyorum. Bazıları bir öç alma vasıtası gibi kullanılmasını doğru bulabilir ama eğer adalet yerine gelmezse devlet zedelenir” dedi.

Mahalli Seçimlerde Hükümet Yine Kamplaştırma Yolunda

Mahalli seçimleri konusunda da konuşan Karamollaoğlu; “Biz geçmişte de ittifaklar yaptık, bu ittifaklardan dolayı da hiç pişmanlık duymadık. Çünkü biz Türkiye’deki kutuplaşmanın o ittifaklarla önünün kesildiğine inanıyoruz. Şimdi mahalli seçimlerde hükümet yine kamplaştırma yolunda, cumhur ittifakı ‘vatan millet Sakarya’ geriye kalanlar hain. İktidarda bulunanlar ve destekçileri kendileri gibi düşünmeyen insanları hain diye itham ederse bu memlekette huzur olur mu? Allah yardımcımız olsun.

Biz yerel seçimlerde bütün partilerin ayrı ayrı girmesinin daha doğru olacağı düşüncesiyle hareket ediyoruz. Burada da adaylarımız olacak. Her yerde en iyisini yapmak için gayret edeceğiz. Yeri geldiğinde dirsek temasında bulunuruz dedik. Bunu söylerken hep mahalli yönetimlere intizar ettirdik yani bu gelişmeleri oraya bıraktık. Biz, bir şehrin ranta dayalı olarak geliştirilmesine karşıyız.

Şuanda Türkiye’de rant kavgası var. Bu rant kavgası iktidarın bir numaralı meselesi haline geldi. Haksızlıklar aldı başını gidiyor. Mutlaka bunların önünün kesilmesi lazım. Biz işi ehline, adil olana vereceğiz. Herkesle kucaklaşan, sana oy vereni de vermeyeni de aynı muameleye tabi tutmak bizim şiarımızdır” diye konuştu.

Eyy Sadet Partililer Dik Durmaya Devam Edin

Doç. Dr. Necmettin Çalışkan da partililere hitaben yaptığı konuşmasında; “Eyy Sadet Partililer! Dik durun, dik durmaya devam edin. Çünkü bu millet dik durmayı, omurgalı olmayı ilkeli davranmayı, dünya ve iktidar nimetlerini elinin tersiyle itmeyi sizden öğrendi.

Saadet Partililer, ‘dünyanın her hangi bir noktasındaki her hangi bir olaya karşı doğru, ferasetli bakış nedir’ denildiğinde ilk akla gelen topluluktur. FETÖ, Ergenekon, Suriye, Arap baharı denildiğinde nerde durulması gerekiyorsa orada durdunuz. İşte bu ilkeli duruş, merhum Erbakan hocamızla başlayan, bugün Muhterem Genel Başkanımız Temel Karmollaoğlu ile devam eden çizgidir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından delegelerin oylarıyla mevcut başkan Mustafa Eğe güven tazeleyerek yeniden seçilirken yeni yönetim kadrosu da oluştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here