Hatay Protokolünden Noel Kutlaması

0
166

Hatay protokolü, Hristiyanlığın en önemli günlerinden biri olan Noel Bayramı kutlamalarına katılarak, Hristiyan hemşerilerinin ve cemaatinin bayram coşkularına ortak oldu.

Antakya Ortodoks Kilisesi’nde gerçekleşen bayram kutlamasına Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Antakya Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Dimitri Doğum, Antakya Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri, kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.

Gerçekleşen bayramlaşma töreninde düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş; “Atalarımızdan bize miras kalan çok değerli ve renkli bir kentte yaşıyoruz. Biz de atalarımızdan aldığımız bu emaneti kendi evlatlarımıza bırakacağız. Yıllardır kardeşliğin, huzurun, barışın ve sevginin başkenti olan şehrimizde Hristiyan kardeşlerimizle birlikte Noel Bayramı’nı kutlamanın onurunu yaşıyoruz. Bu bayram vesilesiyle Hristiyan âleminin Noel Bayramı’nı kutluyor, tüm insanlığa huzur ve bereket getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci de; “Hristiyan vatandaşlarımızın idrak edecekleri Noel Bayramını en kalbi ve içten duygularımla kutluyorum. Noel Bayramı’nın ihtiva ettiği fedakârlık, dayanışma ve merhamet iklimi, hiç şüphesiz insanlık mirasına mal olmuş müşterek değerleri yansıtmaktadır.

Bu değerler, tarih boyunca farklı köken, inanç ve kimlikten insanlara ev sahipliği yapan ilimiz coğrafyasına da fevkalade çeşitlilik ve zenginlik katmıştır. Bu düşüncelerle, Hristiyanlığın farklı mezhep ve geleneklerine müntesip vatandaşlarımızın ve tüm Hristiyan Âlemi’nin Noel Bayramı’nı tebrik ediyor; mutluluk, başarı ve esenlikler diliyorum.” dedi.

Bayramlaşmanın ardından Hatay Büyükşehir Belediyesinin Hristiyan vatandaşlar için hazırladığı hediyeler verildi. Ortodoks Kilisesi’nin bahçesinde çekilen hatıra fotoğrafı ile program sona erdi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)