Hatay Basını Çıkış Arıyor

0
78

Hatay’da yayınlanmakta olan yerel gazeteler son yıllarda gelirlerinde yaşanan önemli düşüşler sonucu tarihinin en zor dönemini yaşıyor.

İlimizde yayınlanmakta olan ve resmi ilan alan gazete sahipleri sorunlarını görüşmek üzere bir araya geldi. Yapılan toplantıda yerel basının en önemli üç gelir kalemi, Resmi İlan, Reklam ve Abone gelirlerindeki düşüş masaya yatırılırken çözüm arayış ve önerileri konuşuldu.

Hatay’ın yerel basın konusunda dinamik bir il olduğu belirtilen toplantıda, kentin gelişimi, sorunlarının dile getirilmesi açısından son derece önemli bir işlev ve görevi olan basının hak ettiği ilgiyi ve desteği göremediği, Resmi ilan veren kurumlar, iş dünyası ve reklam veren işletmeler bünyesinde geçmiş yıllardaki gelir dengesinin ciddi bir düşüş içinde olduğu belirtildi.

‘Güçlü ve Gelişmiş Bir Hatay’ın Güçlü Basın’ ile olacağının altını çizen gazete sahipleri, kamunun, seçilmiş ve atanmışların konuya ilgisini çekmek üzere gündem oluşturma ve çözümsel girişimlerde bulunmak üzere fikir birliğine vardı.