Hassa’da İlk Muz Hasadı Yapıldı

0
196

Hassa’da yaklaşık 10 dekarlık alanda yetiştirilmeye başlanan muz ağaçlarından ilk hasat yapıldı. İlk hasat olması nedeniyle yapılan törene Kaymakam Bülent Tekbıyıkoğlu ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi de katıldı.

Hassa ilçesi Akbez beldesi, Pınarbaşı mevkiinde Hassalı çiftçi Nuri Gündoğdu tarafından kurulan 10 dekarlık muz serasında yapılan ilk hasat töreninde bir konuşma yapan Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, bölgede kurulan tesisin tarım alanında diğer üreticilere de örnek olduğunu ve ilçe ekonomisine katkı sağladığını söyledi.

Törende konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi ise muz üretiminde Hatay olarak Türkiye’de 3. sırada yer alındığını Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı ile Hatay’da muz yetiştiriciliğinin bugün için 268 dekar alanda yapıldığını ve bu gelişmelerin ümit verici olduğunu kaydetti.

İyi tarım uygulamaları, sağlıklı ürün adına geliştirilmiş tüm teknikler ve bilgilerden yararlanarak üretim yapıldığını belirten sera sahibi Nuri Gündoğdu, “Hiç durmadan meyveyi nasıl üretiriz, nasıl saklarız, nasıl ambalajlarız, nasıl istenen pazara götürürüz, istenen pazarı nasıl değerlendiririz ve bu kaliteli üretim, temiz üretimi nasıl başarırız diye uğraştık” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here