Halk Eğitim Merkezi’nde İlgi Görmeyen Hatay Tarihi Gösterimi!

2
194

sinevizyon131. Uluslararası İskenderun Kültür ve Turizm Festivali kapsamında geçtiğimiz hafta sonu İskenderun Halk Eğitim Merkezi’nde Hatay’ın Anavatana katılımı ile ilgili bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü, aynı zamanda Eğitimci ve Yazar Mehmet Mursaloğlu’nun hazırlamış olduğu sinevizyon gösterisi katılımcılar tarafından ilgi ile izlendi. Fakat sinevizyon gösterisine geçen yıl olduğu gibi bu yılda çok az katılım olması üzüntü vericiydi. Geçmişe ışık tutan birçok bilinmeyen konuyu belgeler ile ortaya koyan ve belgesel niteliği taşıyan bu gösterimde başta protokol üyelerinin ve vatandaşın orada bulunmaması hayret vericiydi.

Yapılan gösterimde; 1938 yılının 5 Temmuz sabahı İskenderun ve Hassa olmak üzere iki koldan Türk askerinin Hatay’a girişi yer alıyor. Türk Askerinin Hatay’a girmesi ile birlikte 23 Temmuz 1938 tarihinde Hatay’da bulunan tek Fransız bölüğünün Hatay’dan ayrılarak Fransız işgalinin son bulması, Hatay Devleti’nin 23 Temmuz 1939’da Türkiye Cumhuriyeti Devletine ilhak süreci ve Atatürk’ün Hatay Meselesi’ne bakış açısı yer aldı.

2 YORUMLAR

  1. Şaşırmadım. Sen o tarih slaytını ve kitaplarını bilgisayar öğretmenlerine yazdır, onların emeklerini, zamanlarını heba et, emeklerini ödüllendirme. Birde izlenmedi diye haber yaptır. Klasik Mursaloğlu işte…

  2. Halk eğitimde kurslar ücretsizmiş, arkdaşım ödemeden aldı, ben keriz gibi ödedim. Kurs ücreti ödemezsen sertifika yok sana diyen hoca…!

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here