HADO, 19 Mayıs’ta İlk Seferini Kıbrıs’a Yapacak

0
207

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın önemli projelerinden biri olan Hatay Deniz Otobüsü (HADO)’nün ilk seferini 19 Mayıs’ta Girne’ye yapacağı bildirildi. Edinilen bilgiye göre, HADO’nun ilk seferi 19 Mayıs sabahı saat 11.00’de Arsuz Madenli Yat limanından, Kıbrıs Girne’ye hareket edecek.

HADO Seferleri Meclis Gündeminde

HADO Seferleri, Başkan Vekili Fedai Yücedal yönetiminde gerçekleştirilen Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi 2022 yılı Mayıs ayı toplantısında da görüşüldü.

Gündem maddelerine geçilmeden önce HBB Genel Sekreter Yardımcısı Metin Açık, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında ilk seferini yapacak Hatay Deniz Otobüsü hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. İlk seferin Arsuz’dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yapılacağını söyleyen Metin Açık; “19 Mayıs saat 11.00’de Kıbrıs gazilerimizle, meclis üyelerimizle ve STK temsilcilerimizle, muhtarlarımızla birlikte ilk seferimizi Girne’ye gerçekleştireceğiz. Girne Belediyesinin hazırlayacağı programa katılacağız. Programımıza KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’ı ve milletvekillerini davet edeceğiz” dedi.

Bilet fiyatları ve seferler hakkında da konuşan Açık; “Bilet fiyatları siviller için 750, öğrenciler için 500 Türk lirası olacak. Seferler haftada iki gün olacak ve yolculuk yaklaşık 5 saat sürecek. Hepimize hayırlı olsun” dedi.

Açık’ın konuşmalarının ardından meclis gündem maddeleri görüşülürken, Mayıs ayı meclis toplantısının ikinci birleşimi de 18 Mayıs Çarşamba günü saat 14.00’te yapılacak. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here