Hacı Adaylarına Enfeksiyon Uyarısı!

0
65

İbadetini gerçekleştirmek üzere kutsal topraklara gitmeye hazırlanan hacı adaylarının olası enfeksiyon hastalıklarına karşı tedbir alması önem taşıyor. Enfeksiyon hastalıklarından korunmanın ilk şartının hijyen ve aşı olduğunun altını çizen uzmanlar, “Hac bölgesindeki olası hastalıklara karşı koruyuculuğun başlaması için seyahat öncesinde aşılar tamamlanmalıdır” uyarısında bulundu.

Üsküdar Üniversitesi NP İstanbul Beyin Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Yakup Hakan Başaran, kutsal topraklara yolculuk etmeye hazırlanan hacı adaylarına önemli tavsiyelerde bulundu.

Kişisel Temizliğe Dikkat Etmek Gerekiyor

Virüslerden korunmada hijyenin önemine değinen Uzm. Dr. Yakup Hakan Başaran; “Kişisel temizlik (elleri sabunlu suyla yıkamak, banyo yapmak, diş fırçalamak, temiz giysiler giymek) hem kendimizi hem de çevremizi korumak için en kolay yöntemdir. Bunların ötesinde, hasta olduğumuz zaman toplumu korumak adına atılabilecek adımlar (hastalık düzelene kadar gereklilik haricinde ortak alanlardan uzak durulması) olabildiği gibi, hastalıklardan korunmak için alınabilecek tedbirler de mevcuttur” dedi.

Başaran, yolculuk öncesi aşıların tamamlanması gerektiğini ve kişisel temizlik haricinde, en kolay, ucuz ve güvenli korunma yolunun aşı olduğunu vurguladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here