‘Güzel Bir İş Yapmışsınız!’

0
380

Vali, Kaymakam ve Belediye Başkanı Katı Atık Tesisini İnceledi:

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ve Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, yapımı süren Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nde incelemede bulundu. Tesisi gezdiren Envitec Genel Müdürü Rami Sarkis ve inşaat mühendisi şantiye şefi Ali Karataş, çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Tesis’teki inceleme gezisinin ardından, değerlendirmede bulunan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, çöp sorununun günümüzde dünya genelinde bir sorun olduğunu belirterek, vahşi depolama sisteminden vazgeçilmesi, ayrıştırma, düzenli depolama ve bunların tekrar geri dönüşümünün yapılması gerektiğini söyledi.

İnsanların artık ‘kullan at’ yöntemiyle bir sefere mahsus kullanma, teknolojinin getirdiği başka faktörlerin devreye girmesi, kentleşmenin hızla artması, kırsaldaki yoğun nüfusun kentlere yoğun baskı yapması gibi sebeplerle dün ürettiğinden bugün kişi başına daha fazla çöp ürettiğini belirten Vali Lekesiz; “Bir de çöpün de yapısı dokusu değiştiği için insan ve toplum sağlığı açısından dün olduğundan daha fazla risk ve tehdit teşkil ediyor. Dolayısıyla artık modern dünyanın yaptığı gibi bunların ayrıştırılması, vahşi depolama sisteminden vazgeçilerek düzenli depolama sistemine geçilmesi, mümkünse bunların tekrar geri dönüşümün yapılarak kazanılması sağlanmalı” dedi.

Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nin yaklaşık bir yıl önce temelinin hep birlikte atıldığını anımsatan Vali Lekesiz; “O günden bu güne gelinen nokta fevkalade memnuniyet verici.  Sizin başkanlığınızda dağın bu tarafı dediğimiz bölgede 23 belediye ve 4 köyün ortak olduğu bir birliğin çalışmalarının geldiği nokta da fevkalade sevindirici, memnuniyet verici” diye konuştu.

Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nin birey ve toplum sağlığı açısından önemli olduğunun altını çizerek, Belediye ve Birlik Başkanı Yusuf Civelek’e, birlik üyelerine ve emeği geçenlere teşekkür eden Vali Lekesiz; “Bunlar bir taraftan şehri kokusuyla, görsel kirliliğiyle yaşanmaz hale getirmezken, diğer taraftan da yeniden ekonomiye bir şekilde kazandırmanın avantajını yaşayacağız. Ben sizin şahsınızda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarınızı, bu işe katkıda bulunan diğer tüm belediyelere teşekkür ederim. Elinize sağlık. Güzel bir iş yapmışsınız” dedi.

Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nin ileri teknolojik özellikte olacağını belirten Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nin bundan 50 yıl sonrasını öngörerek inşa edildiğini ifade etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here