Güler; “Sorumluluğu ve İhmali Olanlar Yargılanmalı”

0
92

Tüm Emekliler Sendikası İskenderun Şube Başkanı Hüseyin Güler; “Sorumluluğu ve İhmali Olanlar Yargılanmalı”

Tüm Emekliler Sendikası İskenderun Şube Başkanı Hüseyin Güler, Çorlu’daki tren kazasının, alınmayan güvenlik önlemlerinin ve altyapı hizmetlerinin taşeron firmalara devredilmesinin bir sonucu olarak yaşandığını savundu.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde gerçekleşen ve 24 kişinin hayatını kaybettiği, 318 kişinin ise yaralandığı tren faciasının herkesi derinden sarstığını ifade eden Güler; “Öncelikle hayatını kaybedenlerin yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralananlara ise acil şifalar diliyoruz. Bir kez daha görülmektedir ki yaşananlar ne kaza, ne de kaderdir. Taşeron sisteminin ve kaldırılan güvenlik uygulamalarının sonucunda bu katliam göz göre-göre gelmiştir. Teknik açıdan uygun yapılmayan ve kamu otoritesi tarafından uygun şekilde denetlenmeyen dolgu yapısı 1 yıl içinde zarar görerek çözülmüş; bu durumu fark edip katliamın önüne geçebilecek “yol bekçiliği” gibi emniyet tedbirleri ise maliyetli olduğu gerekçesiyle kaldırılmıştır.

Çorlu’daki katliam alınmayan güvenlik önlemlerinin ve altyapı hizmetlerinin taşeron firmalara devredilmesinin bir sonucu olarak yaşanmıştır. İnsan hayatından tasarruf edilmiş, 24 yurttaşımız önlenebilir bir sebepten ötürü hayatını kaybetmiştir. Ülkemizde yaşanan her katliamın ardından şahit olduğumuz gibi bu katliamda da ilk “tedbir” olarak, üstelik insanların trende olan yakınlarına ulaşmaya çalıştığı bir sırada yayın yasağı getirilmiş; bir kez daha katliam değil, haberi engellenmiştir.

Yeni katliamların önüne geçebilmenin yolu yaşananlardan ders çıkarmak, sorumluluğu ve ihmali olanları yargılamak ve onlardan hesap sormaktır. Çorlu’da yaşananların son olmasını diliyor, katliamda ihmali olanlardan hesap sorulmasının gereğini bir kere daha belirtiyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here