Gülay Niziplioğlu Aile Sağlığı Merkezi Törenle Açıldı

0
50

hayırsever iş insanı Yaşar Niziplioğlu tarafından yaptırılan ve İskenderunlulara hizmet verecek olan İskenderun Gülay Niziplioğlu Aile Sağlığı Merkezinin açılışı törenle gerçekleştirildi. Açılış töreni Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın da katılımıyla gerçekleşti.

15 Eylül 2022 Perşembe günü düzenlenen törene Vali Doğan’ın yanı sıra, Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, hayırsever iş insanı Yaşar Niziplioğlu ve aile üyeleri, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Mehmet Özdoğan, ilgili kurum temsilcileri ve davetliler katıldı.

Açılış töreni İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Mehmet Özdoğan’ın konuşmalarıyla başladı. Müdür Vekili Özdoğan konuşmasında; “Farklı kültür ve medeniyetlere ev sahipliği yapmış Hatay’ımızın gözde ilçelerinden olan İskenderun’umuzu, vatandaşlarımızın beklediği ve ihtiyaç duyduğu sağlık yatırımlarından yeni bir tanesi ile daha kavuşturmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Sağlık Bakanlığımızın insan merkezi yaklaşımla, birey ve toplumun sağlığını en üst düzeyde korumak, sağlık sorunlarına zamanında, uygun ve etkili çözümleri yüksek hizmet kalitesi ile sunma vizyonuyla hareket ediyoruz. Bu kapsamda kentimizde sağlık hizmet sunumunu her alanda, her geçen gün daha da güçlendirdik.

Mülkiyeti maliye hazinesine ait ve bakanlığımıza tahsisli olan 594 metrekare alan üzerine yaklaşık yıl içerisinde inşa edilen aile sağlığı merkezimiz 2 katlı, 291 metrekare oturum alanına sahip olup 6 aile hekimimiz ve 6 sağlık çalışanımız ile yaklaşık 18 bin nüfusa hizmet verecektir. Saygı değer iş insanımız Yaşar Niziplioğlu ve Sağlık Bakanlığımızın örnek bir dayanışma ürünü olarak hayata geçirdiği modern sağlık tesisimizin hizmete girmesinde emeği geçen Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere Sayın Valimize, Milletvekillerimize, İl Sağlık Müdürümüz Mustafa Hambolat’a, tüm kurum ve bireylere teşekkür ederim” dedi.

Hayırsever İş İnsanı Yaşar Niziplioğlu da; “Sayın Valim, Milletvekilim, değerli basın ve saygıdeğer İskenderunlular, şehrimizin merkezinde vatandaşlarımızın hizmetine sunulmak üzere Gülay Niziplioğlu Aile Sağlığı Merkezimizin açılış ve devir teslim törenine hoş geldiniz. Vitamin Gübre ailesi olarak tüm sosyal sorumluluk projelerinde çekinmeden elimizi taşın altına koyduk, koymaya da devam edeceğiz. Başta Sayın Valim olmak üzere Milletvekilimize, Kaymakamımıza, şuanda Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı yapmakta olan İskender Yönden beyefendiye, MÜSİAD Başkanı Ali Özyurt beye katkılarından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Bu güzide merkezimizin, İskenderunlularımızın hizmetine açılması sürecinde emeği geçen herkese vermiş oldukları desteklerden dolayı ayrıca teşekkür ederim” diye konuştu.

Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ise; “Bizler Hatay olarak, İskenderun olarak iş insanlarımızla gurur duyuyoruz. Hayır hasenat işlerinde, sosyal sorumluluk projeleri konusunda gösterdikleri katkılardan, desteklerden dolayı huzurlarınızda ben minnet ve şükran duygularımı ifade ediyorum. Yakın bir zamanda kıymetli Ali abimizin inşasını yaptığı ve merhum oğlunun ismini verdiği bir şifahanemizin açılışını gerçekleştirdik, bugünde yine Niziplioğlu ailesinin gerçekleştirdiği Gülay Niziplioğlu Aile Sağlığı Merkezimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Rabbim hayırlı, mübarek eylesin bu şifahanenin ben hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Sağlık yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Hatay’ımızda, Sayın Valimizin önderliğinde çok şükür Belen Hastanemiz, Arsuz Hastanemiz, Samandağ Hastanemiz, Hassa Hastanemiz bitti ve yakın bir süre içerisinde inşallah faaliyete geçecek. Yine İskenderun’umuza yakışır, bölgeye hizmet verecek 1100 yatak kapasitesiyle şehrimize hizmet verecek bir hastanemizin proje aşamasını bitirmek üzereyiz inşallah 2022 yılı, en geç 2023 yılı başlarında hastanemizin inşaat ihalesine çıkacağız. Bir müjdeyi daha vermek istiyorum, Yaşar bey sağolsun belediyemizle işbirliği içerisinde inşallah şehrimize birkaç adet çok amaçlı salon kazandıracak, ben huzurlarınızda kendisine çok teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

Çok amaçlı salonlarımızda taziyenin yanı sıra düğün, nişan merasimleri gibi programlarda tertip edilebilecek ve muhtarlarımıza hizmet veren bir odamız ile hanım kardeşlerimizin Halk Eğitim, Belediyemiz marifetiyle düzenlenecek olan kurslara katılabilecekleri fiziki ve teknik donatılarda olacak, inşallah birkaç ay sonra bunlarında açılışını gerçekleştirmek nasip olur Sayın Valim sizlerin önderliğinde. Hepinize saygılarımı sunuyorum, sağlık afiyet diliyorum” şeklinde konuştu.

Son olarak konuşan Hatay Valisi Rahmi Doğan da; “Sayın Milletvekilim, Çok Değerli Meslektaşım, kıymetli hanımefendiler, beyefendiler, değerli basın mensupları hepinizi saygıyla selamlıyorum. Hayırlı bir iş için bir araya geldik, Yaşar beye teşekkür ediyoruz, şükranlarımızı sunuyoruz. Veren el, alan elden üstündür, bizim manevi dünyamızda böyle bilinir. İskenderun’umuzu böyle biliriz, nerede bir sıkıntı var İskenderunlu iş insanlarımız, sanayicilerimiz yanımızda yer alıyorlar. Pakistan’a yardım, hayır hasenat işleri, okul, hastane deniliyor İskenderunlu iş insanlarımız destek oluyor, katkı sağlıyorlar. Rabbim onlara daha çok versin, yeni yatırımlarla İskenderun, Hatay daha da büyüsün inşallah. Sağlık ocağımız gerçekten çok güzel ve donanımlı bir bina olmuş, öncelikle tebrik ediyorum.

Hanımefendinin ismini verilmiş, Rabbim kendisine de sağlıklı uzun ömürler versin inşallah. Bir yükü aldınız, Sayın Vekilim biraz önce ifade etti Hatay’ın her tarafına sağlık yatırımları yapıyoruz. Sayın Vekilim saydı ilaveten ben oraya Defne Hastanemizi de ekleyelim, Defne ilçemizde de inşallah güzel bir hastane yapacağız, 2023 yılı içerisinde yatırım programına girdi. Anlatmamıza gerek yok, buradaki ahali sağlık hizmetlerinin kalitesinin ne kadar yükseldiğini biliyor. Bugün 5 yıldızlı bir hastane konforunda, doktorlarımızla, hemşirelerimizle sağlık hizmeti veriyoruz.

Emin olun Türkiye’nin vermiş olduğu sağlık hizmeti gerek Avrupa’dan, gerekse civar ülkelerin verdiği sağlık hizmetlerinin çok-çok üstündedir. Bunu nereden anlıyoruz, Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu Türkiye’ye gelerek tedavilerini oluyorlar. Avrupa’nın en gelişmiş ülkelerinde yaşıyorlar fakat sağlık konusunda Türkiye’yi, Türk doktorlarını tercih ediyorlar, bu Türkiye için gerçekten büyük bir gurur ve onur.

Ben tekrar Yaşar beye şükranlarımı sunuyorum. Sayın Vekilim, Yaşar Bey’in birkaç tane çok amaçlı salon yaptıracağını söyledi fakat Yaşar Bey bana 4 adet yaptıracağını söyledi, bu sözü burada vermiş oldu. 2 tanesini 2022 yılı içerisinde, 2 tanesini de 2023 yılı içerisinde yaparak teslim edeceğini iletti. Bu katkısından dolayı da ayrıca şükranlarımı sunuyorum.

Biraz önce de ifade ettim, İskenderunlu iş insanlarımız kazanıyorlar ama kazançlarını milletle paylaşmak konusunda hiç çekinmiyorlar. Recep Atakaş beyefendi de geçen ay içerisinde görüştüm, 80 milyon TL yatırımla Kırıkhan Fen Lisesinin temelini atacak inşallah. Sadece İskenderun’a değil, tüm Hatay’a katkı sağlıyorlar. Ben hayır yapan, bu yolda yürüyen herkese şükranlarımı sunuyorum. Bu merkezin tekrar hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Rabbim hayrınızı kabul etsin” dedi.

Tören Vali Doğan, Protokol üyeleri, hayırsever iş insanı Yaşar Niziplioğlu ve aile üyelerinin açılış kurdelesini kesmesi ve sağlık merkezinin gezilmesi ile son buldu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here