Gül; Söylediğimiz Her Sözün Arkasında Duracağız

0
68

Çelik-İş Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı Karabük’te Başladı

Çelik-İş Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısı Karabük’te başladı. Başkanlar Kurulu Toplantısı, Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül ve ülke genelindeki şube başkanlarının katılımıyla Büyük Kulüp’te yapıldı. Toplantıda konuşan Genel Başkan Gül, efsanevi Genel Başkanları Metin Türker’in çizdiği yolda yürüyeceklerini ve bundan asla ödün vermeyeceklerini, ödün verenlerle de yollarını ayıracaklarını söyledi.

Genişletilmiş başkanlar kurulu toplantısının açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Cengiz Gül; “Bugün efsanevi lider rahmetli Metin Türker’in ölüm yıldönümünde onun bulunduğu ve yaşadığı kentte Başkanlar Kurulunu toplamanın ve Başkanlar Kurulunu bir emek kenti olan Karabük’te yapmanın, bizim için büyük bir görev olduğunu düşündük. Başkanlar Kurulu Çelik-İş tarihinde bir ilk değil, tarihi ve önemli bir adım olacak. Bu toplantı, Çelik-İş Sendikasının bundan sonraki anlayışı, mücadele ve sendikal duruşu, Türk işçi sınıfındaki mücadelenin isyanı ve haykırışıyla daha güçlü bir ses olduğu ve de Türkiye’de Çelik-İş Sendikasının kaldığı yerden devam etmesi için çok önemlidir.

Söylediği her cümlenin altına imzasını koyan, ‘beni haddehane meydanında asın’ diyerek yürekli olan ve o yüreği kadar söylediğine inanan bir liderin sendikasının yöneticileri olduk. Onun için o düşüncelere saygı o inanca inanç olarak bizler sendikacı yaşamımıza devam etmek istiyoruz. Bundan asla ödün vermeyeceğiz, bundan ödün verenlerle de yolumuzu ayıracağız. Yolumuz, açık ve net söylüyorum Metin Türker’in mücadeleci, kararlı, inatçı, sonuç alıcı, endüstriyel ilişkilerde tüm sonuçları değerlendiren bir anlayışımız olacak. Söylediğimiz her sözün arkasında duracağız. Söylediğimiz her söze inanacağız. Söylediğimiz her sözü kendimize yapacağımız ders olarak görev edineceğiz ve inanacağız, inandığımız kavganın da mücadelesini yapacağız. KARDEMİR’de ve Karabük’te yapmak istediğimiz bu, Karabük’te oluşumuzun özü bu.

Sendikacılık Metin Türker’in öğretileriyle olur, bir unvan bir mücadeleyle kazanılır. Karabük’teki ve bu işçi lokali tarihe şahit olsun ki, Metin Türker’in söylemleri Metin Türker’in sendika anlayışı Karabük’te çok net hissedilir bir şekilde devam edecek. Karabük’te çok sıkıntılı günler oldu, bu sıkıntılı günlerde Çelik-İş Sendikası ciddi bir şekilde burada hak etmediği sıkıntılarla karşı karşıya geldi.

Bu sıkıntılı günleri aşmamızda katkı veren KARDEMİR’in yiğit işçileri çelik işçileri, bilsinler ki Çelik-İş Sendikası bugün daha güçlü bugün o efsanevi lidere ve onun düşünce inançlarına daha sıkı-sıkı bağlanan o inatla sendikal mücadele anlayışını devam ettirecek bir ekip Karabük’te başkanlar kurulunu o mücadele kalemiz olan işçi lokalinde yapmaktadır. Bu mücadele kalesi olan lokal bir kez daha Çelik-İş Sendikasının KARDEMİR’e Karabük’e sahip çıkışının bir tarih notunu düşecektir” dedi.

Genel Başkan Gül’ün açıklamasının ardından Başkanlar Kurulu toplantısı basına kapalı olarak devam etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here