Gül; “En Kötü Halimiz Bile Sarı Sendikadan İyidir”

0
85

çelik-iş kongre1Çelik-İş İskenderun Şubesi Genel Kurulunu Yaptı

Çelik-İş  Sendikası İskenderun Şubesi 7. Olağan Genel Kurulu İsdemir Konferans Salonu’nda tam bir beraberlik ve dostluk havasında gerçekleştirildi.

Çelik-İş Sendikası İskenderun Şubesi 7. Olağan Genel Kurulu’na Çelik-İş Sendikası yönetim kurulu tam kadro katıldılar.  Genel Kurulda Genel Başkan Cengiz Gül, Genel Mali Sekreter Bayram Altun, Genel Sekreter Yunus Değirmenci, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Muharrem Şahin, Genel Eğitim Sekreteri Recep Akyel hazır bulundular. Genel Kurulda, Divan Başkanlığına Yunus Değirmenci, divan üyeliklerine ise Muharrem Şahin, Recep Akyel, Adem Nacar ve Engin Üstünkent seçildiler.

çelik-iş kongre2

Divan seçiminin ardından söz alan Genel Başkan Cengiz Gül; “Biz Çelik-İş ve Hak-İş olarak % 94’lük sendikasız kitleye yönelmeyi hedefledik. Sakarya’da Toyoto %80 oranında Çelik-İş dedi. Demokrasinin kesildiği yerler ekmeğin de kesildiği yerlerdir. Bu nedenle demokrasiyi benimsiyor ve savunuyoruz” dedi.

Genel Başkan Gül, sendika olarak baraj sorunlarının olmadığını net bir dille ifade ederek; “Sarı Sendika Çelik-İş için bunlar 2018’de baraj altında kalacak diyor. Bizim kesin olarak baraj sorumuz yok kaldı ki bir sendikacı barajı savunur ve barajdan medet umar mı? İLO Sözleşmesi baraj olmasın diyor. Bunlar ise barajı savunuyor. Biz barajları savunmuyoruz aynı zamanda da barajlara takılmıyoruz. Şu an % 2.5 oranındayız. Bu genel kuruldan çıkacak sonuç Çelik-İş’in birliği olacaktır. Bizim en kötü halimiz bile sarı sendikadan iyidir” şeklinde konuştu. Genel Başkan Gül konuşması bittikten sonra Çelik-İş Ant’ını kürsüden okudu ve salondaki tüm üyeler andı ayakta topluca yüksek tekrarladılar.

çelik-iş kongre3

Genel Başkan Gül’ün konuşması sonrası tüm adaylar grup  grup sahneye geldiler ve eller havada beraberlik ve dayanışma görüntüsü verdiler. Daha sonra seçimlere geçildi. Sabaha karşı biten seçimler sonrasında, seçime giren tüm adaylar birbirlerini kutladılar ve birbirleriyle kucaklaşarak salondaki ilk coşku ve beraberliği genel kurul sonunda da aynen göstermesini bildiler.

132 delegenin oy kullandığı seçim sonucunda Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Demir olurken, Şube Sekterliğine Mehmet Güngör, Şube Mali Sekterliğine Murat Kayış, Şube Teşkilatlandırma Sekreterliğine Ender Keser, Şube Eğitim Sekterliğine ise Rıfat Akdoğan seçildiler. Yapılan seçimlerde Denetim Kurulu Üyelikleri ise şu isimlerden oluştu. Veysel Yayla, Memik Yener, Mehmet Şahin. Şube Disiplin Kurulu Üyeliklerine ise Ömer Faruk Ocakoğlu, Saffet Keskin ve İbrahim Sağır seçildiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here