Gübretaş’tan Modern Bir Tesis Daha

0
191

Gübre Fabrikaları Türk A. Ş. (GÜBRETAŞ) tarafından düzenlenen Laboratuar ve Lojistik Tesisi törenle açıldı.

İlçemiz Sarıseki mevkiinde yer alan Gübretaş tesislerinde icra edilen açılış törenine; İlçemiz Kaymakamı İskender Yönden, Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Tarım Kredi Kooperatifleri (TKKMB) Genel Müdürü ve Gübretaş Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fahrettin Poyraz, Gübretaş Genel Müdürü İbrahim Yumaklı, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (TKKMB) Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kacır, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Av. Abdulkerim Güven, İskenderun Belediyesi Başkan Yardımcısı Kemal Nadir Ünal ve Ahmet Keskin, Kurum Müdürleri, Gübretaş yetkilileri ve diğer davetliler katıldı.

Sektörünün öncü şirketi GÜBRETAŞ, 1954 yılında Türkiye’nin ilk kimyevi gübre fabrikasını kurduğu İskenderun’da bu kez de yeni ve modern bir tesis daha kurarak, faaliyetlerine ivme kazandırdı.

Yatırımı henüz tamamlanan ve GÜBRETAŞ’ın depolama kapasitesini 472 bin tona yükseltecek bu yatırım 60 milyon TL’lik bütçeyle gerçekleştirildi. Tesis bünyesinde lojistik depolarının yanı sıra İskenderun Bölge Müdürlüğü ve İskenderun Laboratuarı da hizmete girdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here