Gözlerinizi Bahar Alerjisinden Koruyun

0
30

İskenderun Gelişim Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Merih Gül, göz hastalıkları arasında sıkça görülen alerjik konjiktivit için alınabilecek önlemler hakkında bilgiler verdi.

Baharda görülen göz alerjisinin, günlük yaşamı olumsuz etkilediğini ve sağlık açısından önemli sıkıntılara sebep olduğunu belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Merih Gül; “Bahar mevsimiyle birlikte, gözlerde; sulanma, kaşıntı ve kızarıklık şikâyetleri artmaya başladı. Yetişkinlerin, özellikle çiçek ve ağaç polenlerine karşı mevsimsel aşırı duyarlılığı, ev tozu akarlarına veya kimyasal maddelere bağlı yıl boyu süren alerjik reaksiyonlar; çocukların ise bazen astım ve ürtikeryal deri lezyonlarına eşlik edebilen alerjik göz rahatsızlıkları, çocukluk çağına özgü yıl boyu sürebilen alerjik göz hastalıkları, bahar ve yaz aylarında en yüksek seviyesine ulaşmaktadır” açıklamasında bulundu.

“Göz Rahatsızlıklarınızı Hafife Almayın”

Benzer belirtilerle seyreden bahar dönemine özgü virüs enfeksiyonlarının alerji ile karıştırılabildiğini ifade eden Op. Dr. Merih Gül; “Covid 19 enfeksiyonu; gözlerde kızarıklık ve sulanmayla giden bir seyir göstermektedir. Özellikle kaşıntı ve yanma hissi el göz temasını arttırdığı için,  Covid 19 ve diğer virüs enfeksiyonlarına zemin hazırlamaktadır. Bu nedenle elleri yıkamadan gözlere dokunmaktan, kaşımaktan kaçınılması altta yatan alerji başta olmak üzere, göz rahatsızlıklarını hafife almadan göz muayenesi olunması ve uygun tedavinin başlanması önem arz etmektedir” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here