“Görevlerini Layıkıyla Yapanlar Gerçek Polistir”

0
449

polis kutlama110 Nisan Polis Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı…

10 Nisan Polis Günü münasebeti ile ilçemizde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliklerde konuşan İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başer, bütün insanların yaradılış itibari ile polis olduklarının altını çizerek, insanların bana ne ve nemelazımcılık yapmaması konusunda telkinde bulundu.

10 Nisan Polis Teşkilatının kuruluşunun 168. yıldönümü münasebeti ile ülke genelinde olduğu gibi İskenderun’da da çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Kentimizdeki etkinlikler, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başer’in, Atatürk Anıt Alanına çelenk sunması ile başladı. Buradaki törenin ardından kutlamalar Belediye Kültür Sarayında devam etti.

polis kutlama2

Belediye Kültür Sarayında gerçekleştirilen etkinliğe, Kaymakam Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, Karaağaç Belediye Başkanı Necmettin Acar, Nardüzü Belediye Başkanı Mehmet Yolcu, CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, MHP İlçe Başkanı İbrahim Gül, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda polis mensubu katıldı.

Etkinlikte, İskenderun Lisesi öğrencileri, İstiklal Marşının kabulünde sahneledikleri oratoryoyu bir kez daha sahnelediler. İstiklal Marşımızın okunan her mısrası sonunda coşkulu alkış koparken, konuklar da başarılı öğrencilerin sunumunu büyük bir ilgi ile izlediler.

Sunum sonunda cinevizyon gösterisinde, polis teşkilatının kurulduğu yıllardan bu yana gelinen nokta anlatıldı ve “Değişmeyen tek şey, herkes için güvenlik” mesajı verildi.

polis kutlama3

Etkinlikte daha sonra söz alan İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başer; “Bütün insanlar yaratılış itibari ile polistir. Gerçek polis insanları kötülükten uzak tutan, huzuru sağlayan anne ve baba, öğretmenler, din ve kanat liderleri, işadamlarımız, bürokrasidir. Görevlerini layıkıyla yapanlar gerçek polistir” dedi. Toplumun huzurunu bozanlara rahat vermeyeceklerinin altını çizen Emniyet Müdürü Başer, bana ne ve nemelazımcılık yapılmaması konusunda telkinde bulundu.

Müdür Başer’in ardından bir konuşma yapan Kaymakam Ali İhsan Su ise konuşmasına polis fıkrası anlatarak başladı. Kaymakam Su, güvenliğin insanların var oluşundan bu yana var olduğunun altını çizerek; “Güvenlik talebi insanların var olduğundan günümüze gelmiştir. Şuanda güvenlik hizmeti profesyonel hale gelmiştir. Eğitim, donanım ve fizik imkânları ile çağı yakalamıştır. Güvenlik güçleri vatanın huzuru için vardır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, okullar arası düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here