‘Gençlik Haftası’nda Sosyal Mesafeli Kutlama

0
94

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası başladı. İskenderun Gençlik ve Spor ilçe Müdürlüğü tarafından sosyal mesafe kurallarına uyularak anıt alanına çelenk sunuldu. Törene Gençlik ve Spor ilçe Müdürü Ferit Ali Gündel, İbn-i Arabî KYK Erkek Yurdu Mehmet Ali Yılmaz ile ilçe Spor Müdürlüğü personelleri katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, bu yılki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası etkinliklerini Covid-19 salgını nedeniyle meydanlarda değil, interaktif olarak dijital ortamda kutlayacak.

Anıt alanında düzenlenen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İskenderun Gençlik ve Spor Müdürü Ferit Ali Gündel, bütün dünyanın içinden geçtiği bu önemli süreçte 101. yıl dönümü ile Gençlik ve Spor Bayramı’nı özel bir programla kutlayacaklarını söyledi.

Gençlik Bayramı Kutlamalar da Evde

Korona virüs salgınının devam etmesi milli bayramların kutlamalarını da farklı boyuta taşıdığını vurgulayan Gündel; “Her yıl 15–21 Mayıs tarihleri arasında Türkiye’nin tüm yerleşim birimlerinde büyük bir coşkuyla kutlanan Gençlik Haftası için bu yıl sosyal mesafe kurallarına uygun kutlama programı hazırlandı. Bu yılki etkinlik ve faaliyetlerin ana mecrası, geride kalan yıllardaki saha faaliyetlerinin aksine dijital mecralar olacak. Müdürlüğümüz antrenörleri site gibi toplu yerleşim yerlerine giderek ses sistemi ile vatandaşlara çağrı yapıp balkonlara çıkmalarını, bu süreçte hareketsiz kalmamaları için balkonlardan spor egzersizleri yapmalarını teşvik edecek. Ortak belirlenecek saat ve günde belirli yerlerden verilecek müzik ile halk balkonlarında aynı anda yöreye özgü halk oyunlarını oynayacaktır.

Ayrıca, hafta boyunca internet üzerinden on-line yarışmalar, söyleşiler, her gün iki ayrı branşta spor eğitimleri gerçekleşecek. Bu müsabakalara katılmak isteyen vatandaşlarımız ev ortamında Karate Kata, Taekwondo Poomse, Satranç, Okçuluk, Dart gibi branşlarda faaliyetleri yaparak yatay çekim ile kısa video şeklinde kaydedecektir. Yapılan değerlendirmelerde dereceye girenlere ödüller verilecek” diye konuştu.

19 Mayıs’ta Balkonlarda İstiklal Marşı

Korona virüs önlemleri kapsamında kutlamalarını evde yapacak vatandaşların, aynı 23 Nisan akşamı olduğu gibi 19 Mayıs’ta da balkon ve pencerelerini Türk Bayrakları’yla süsleyip tüm İskenderun’un aynı anda İstiklal Marşı okuyacağını ifade eden Gündel; “19 Mayıs günü saat 09:00 – 10:00 arası ise paramotor ve paraşüt Türk bayrakları ile uçacak. Vatandaşlarımızda bu etkinlikleri balkonlarından izleyebilecekler. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından ülke geneli korona virüs nedeni ile evlerinde kalan vatandaşlarımız için Evde kal, hareketsiz kalma sloganı ile birçok etkinlikler gerçekleştireceğiz” diyerek 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. yıl dönümünü kutladı.

Aynı Coşkuyla, Farklı Kutlayacağız

Buna göre bu yılki kutlama, faaliyet ve etkinlikler, salgın sonucunda ortaya çıkan şartlar ve ihtiyaçlar neticesinde şekillenen daha farklı bir konsept ve yöntem doğrultusunda yürütülecek. Bu süreçte gerçekleştirilecek faaliyetlerin odak noktasını gençler ve sporcularla doğrudan, güçlü ve yüksek etkileşime olanak tanıyan interaktif uygulamalar ve içerikler oluşturacak. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here