Gençler Tatilde Ne Yapıyor? (3)

0
62

Değerli okurlarım, gazetemiz İskenderun; çıksın da, nasıl çıkarsa çıksın düşüncesiyle yayımlanmıyor. Her sayfasında, her sütununda okurlarına olumlu yönde mesajları vardır. Gazeteciliğin tüm vecibeleri kusursuz olarak yerine getirilir.

Nereden mi biliyorum? Son on iki yılına kalıbımı basarım. Ondan önceki yılların da kefiliyim. O yüksek tirajlı gazetelerden çok farklıyız. Bu konudaki duygu ve düşüncelerimi, bu vesileyle bir kez daha belirtmek isterim.

Efendim, gençlerimize bazı konulardaki duygu ve düşüncelerimizi aktararak, nasihatlerde bulunduk. Bizi dinleyeceklerinden eminim, hiç şüphem yoktur. Sporu sevmiş ve özümsemiş, içine sindirmiş ve de sporcu ruha sahip olmuş insanlarda, tüm güzellikler yaşanır ve bu güzellikler terennüm eder. Spor böylesine her şeye kadirdir.

Şöyle olsaydı: şehrimizde ve ülkemizin her yerinde yeteri kadar spor tesisleri olsaydı, bu tesisler hükümet kararıyla hizmete sokulsaydı acaba neler olurdu? Neler olmazdı ki! Çok şeyler olurdu. Tüm güzellikler kuyruğa girerdi, güzel ülkemizde, güzel şehrimizde her şey daha da güzel olurdu.

Örneğin şehrimde bazı semtlerde spor komplekslerinin bulunması doğal olarak sevindirici ve rahatlatıcı bir hadise. Gençlerimiz oralarda günün belli saatlerinde spor yaparak hoşça vakit geçiriyorlar. O spor tesislerine kimler gidebiliyorlar? Kısacası parası olan gençlerimiz gidebiliyor. Yani, bu paralı tesisler, hiç yoktan iyi diyebiliyoruz. Tüm gençlerimizin istedikleri zaman spor yapabilecekleri konuma getirmek şart olduğuna inanıyorum.

Bu söylediklerim, hükümetlerin veya belediyelerin gücü dışında olabilir. Sunulan hizmetlerin bir getirisi olmalı, bu da tabiidir. Peki, Çözüm Nedir? Bu şehirde doğup büyümüş ve dört köşe olmuş o kadar çok ticaret erbabı, yani zenginlerimiz var ki, hiç birisi İskenderunluyum demiyor ama ziyanı yok. Son nefeslerinde söylerler diye düşünüyorum. Bu dostlarımız birazcık gençlere eğilip, spora sıcak baksalar, inanın mesele kökünden çözümlenir.

Nedense, böyle bir yaklaşımda bulunup, ellerini ceplerine atamıyorlar. (Muhtemelen ceplerinden akrep çıkar diye korkuyorlardır.) Hepsi de vergi rekortmeni ve kameraların karşısında en önde olmaya çalışıyorlar. Tabi ki, başarılarının teyit edilmesi en doğal hakları, bunun hiç kimse karşısında değil. Gençlerimizin bazı sorunlarına da, fazla değil azıcık eğilsek, spor konusuna da birazcık sıcak baksalar, çocuklarımızdan gümbür-gümbür ses gelir. Sporun ruhu temizlediğini, sporun özgüveni arttırdığını içimize sindirebilsek, bütün engelleri aşarız.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here