Genç Yazar’dan ‘Geçmişin Derin İzi’

1
538

genç yazarİskenderunlu genç yazar Burcu Yılmaz’ın, “Geçmişin Derin İzi” adlı roman kitabı, okuyucu ile buluştu. Kitapevi raflarındaki yerini alan kitap ile ilgi düşüncelerini dile getiren Yazar Burcu Yılmaz; “Her insanın bir kaderi vardır. Kendi kaderinizle bu kitap ile yüzleşmeye hazır mısınız? O zaman bu kitabı alın ve okuyun” dedi.

Yazmaya ortaokul yıllarında başladığını söyleyen MKÜ Muhasebe Finans Bölümü Mezunu genç yazar Burcu Yılmaz ilk kitabını çıkardı. Okullar arası düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceleri olduğunu söyleyen genç yazar Yılmaz, yazmaya da öğretmeninin teşviki ile başladığını kaydederek; “O dönemde Türkçe öğretmenim Eşref Özlü bana, ‘Gelecekte seni edebiyatçı olarak görmek isterim’ demişti. O’nun sözü halen kulaklarımda yankılanıyor. Geçmişin Derin İzi adlı romanımı yazmam da bu şekilde başladı diyebilirim. Kitabımda kafamdaki kurguyu canlandırdım ve kaderi ile anlaşamayan genç bir adamı konu aldım. Kitap tamamen kurgudan oluşuyor. Kitabı okuyacak olan okuyucularım inanıyorum ki içinde kendilerini bulabilecekler.

Hayatın, yazmaktan ibaret olduğunu düşünüyorum. İnsanlar anlatamadıkları duyguları kâğıda çok daha rahat bir şekilde dökebiliyor. Duyguları anlatabilmek bazen yazmaktan geçer. Bende yazarlığa böyle başladım ve duygularımı kaleme aldım. Benim en büyük sırdaşım kalem ve defter oldu” diye konuştu.

“Bu Kitapta, Kendi Kaderinizle Yüzleşebilirsiniz”

Ekim ayı başında okuyucuları ile buluşan Geçmişin Derin İzi adlı kitabının birinci baskısının 500 adet olduğunu da söyleyen Yılmaz; “Ülkemizde okuma alışkanlığı ortalaması çok az ama bir yerlerde gerçekten kitabıma ilgi gösterecek insanlar olduğuna inanıyorum. Bu kitabım ile okuyanlara hitap etmeyi, okumayanlara da okutmayı hedefliyorum. Her insanın bir kaderi vardır. Kendi kaderinizle bu kitap ile yüzleşmeye hazır mısınız? O zaman bu kitabı alın ve okuyun!” diye konuştu.

TÜYAP’ta İmza Gününe Katılacak

Yılmaz, kitabını yazarken maddi kazanç yönünü hiç düşünmediğini, kitabının raflardan alınıp okunduğunu görmenin bile kendisini çok mutlu ettiğini belirtti. Kitabı yazmaya dört sene önce başladığının da altını çizen Yılmaz, TÜYAP Kitap Fuarında imza günü yapacağına da işaret ederek; “Yazma konusunda en büyük destekçim ailem oldu. Bazı yazarlardan da teknik anlamda destekler aldım. Buradan onlara teşekkür ediyorum. Bu ay içinde İstanbul’da TÜYAP tarafından düzenlenecek olan 32. Uluslar arası Kitap Fuarında imza günüm olacak. Tüm okuyucuları bekliyorum. İskenderun’da da imza kampanyası gerçekleştirme yönünde düşüncelerim var” şeklinde konuştu. Genç Yazar Burcu Yılmaz, ikinci kitap çalışmalarına başladığını, yeni kitabında da gerçek yaşamı ele alacağını söyledi. Haber: Zeki KUTLU

1 YORUM

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here