Gemi Komutanları, Kaymakam Su Nezdinde Kurtuluş Bayramını Kutladı

1
402

gemi komutanları1Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Türk Askeri Gemilerinden TCG Giresun  (F–491) Gemisi ve TCG Sarıyer (M–518) Gemisi, İskenderun Kurtuluş Bayramı’na iştirak amacıyla 4 Temmuz 2013 Perşembe günü İskenderun Körfezi’nde konuşlandı.

TCG Giresun Gemisi Komutanı Deniz Kurmay Yarbay Mehmet Dağcı ile Baş Çarkçısı Deniz Yüzbaşı Ferdi Sapmaz ve TCG Sarıyer Gemisi Komutanı Deniz Yüzbaşı Suat Gökçeer Gökmen, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su’yu makamında ziyaret ederek, kentimizin kurtuluşunun 75. yıldönümünü tebrik ettiler.

Ziyaret esnasında kentimiz ile ilgili çeşitli konularda bilgi paylaşımında bulunan Kaymakam Ali İhsan Su, yapılan ziyaret nedeniyle çok memnun olduğunu da dile getirerek, Deniz Kurmay Yarbay Mehmet Dağcı ve Deniz Yüzbaşı Suat Gökçeer Gökmen’e ziyaretin anısına İskenderun’u simgeleyen fincan takımı hediye etti.

Gemi Komutanları Başkan Civelek’i de Ziyaret Etti

Komutanlar daha sonra İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’i de makamında ziyaret ettiler. Ziyarette konuşan Giresun Gemi Komutanı Deniz Kurmay Yarbay Mehmet Dağcı, Türk askerinin 5 Temmuz 1938 tarihinde İskenderun’a girişinin 75. yıldönümü ve Kurtuluş Bayramı’nda, kentimizde olmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu belirtti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Civelek; “Böyle anlamlı bir günde ziyaretinizden dolayı çok memnunuz. Festivaller, çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Sportif etkinlikler var” dedi. Başkan Civelek, gemi komutanlarına İskenderun’da yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler de verdi.

gemi komutanları2

Devletin Sınırlarını Denizciler Genişletiyor…

Özellikle Hint Okyanusu’nda görev yapıldığını anlatan Giresun Gemi Komutanı Deniz Kurmay Yarbay Mehmet Dağcı; “Gemiler vatan toprağı gibidir. Uluslar arası hukukta da bir savaş gemisi nerde olursa olsun vatan toprağı olarak kabul edilir. Egemenlik sadece o devletindir. Başka limanda olsanız dahi savaş gemisi o vatanın toprağıdır. Egemenlik o ülkenin egemenliğidir. Dolayısıyla, özellikle Türkiye Cumhuriyeti devletinin sınırlarını denizciler olarak bizler genişletiyoruz” dedi. Türk Deniz Kuvvetleri’nin kendi gemilerini yaptığını da belirten Dağcı dizaynın da tamamen Türk Mühendislerine ait olduğunu da kaydetti. Hâkimiyetin yolunun denizlerden geçtiğini de sözlerine ekleyen Dağcı, Deniz Harp Okulundan mühendis olarak mezun olunduğunu da ifade etti.

Dünyanın küreselleştiğine de işaret eden Belediye Başkanı Yusuf Civelek; “Bilgi küreselleşti. Bilgi, artık siz ürettiğiniz takdirde sizin olabilir. Dışarıdan taklit, sürdürülebilir değildir. Dünyanın dörtte üçü, ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili! Biz hala denizden ulaşımda yeteri kadar yararlanamadık ama kullanacağız” diyerek bir özeleştiri de bulundu.

Giresun Gemi Komutanı Deniz Kurmay Yarbay Mehmet Dağcı, Belediye Başkanı Yusuf Civelek’e, denizlerde barışı sembolize eden yunus balığı biblosu ve bahriyeli kepi hediye etti. Başkan Civelek de, Deniz Kurmay Yarbay Mehmet Dağcı ve Deniz Yüzbaşı Suat Gökçeer Gökmen’e ziyaret anısına, İskenderun’un fotoğrafının yer aldığı anı tabağı verdi.

1 YORUM

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here