Geleneksel Ras-El Seni Etkinliği Samandağ’da Gerçekleşecek

0
318

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Samandağ Belediyesi’nin ortak organizasyonu ile düzenlenecek olan geleneksel Ras-El Seni etkinliği, 19 Ocak Cumartesi günü saat 17.00’da Erdal İnönü Konferans Salonu (Yeni Çarşı Salonu)’nda gerçekleşecek.

Samandağ’da unutulmayacak bir Ras-El Seni Etkinliği kutlaması için hazırlıklar tamamlandı. Festival tadında yapılması düşünülen kutlamaya yerel sanatçılar katılarak, Arapça – Türkçe şarkı ve türküler seslendirecekler.

Etkinlikte sahne alacak yerel sanatçılar: Semir Yalçın, Semir Ray, Ayhan Bağdat, Metin Gümüş, Filip Cibar, Temel Gümüş, Süleyman Şefikoğulları, Edip Can, Demo, Ali Berrak, Güven Kayıkçı, Ceylan Bayır, Fikret Bolat, Nihat Yatkın, Ekrem Arslan, Yılmaz Özbek )

Geleneksel ve yöresel ikramlar; sac oruk (kbeybet), yağlı simit (keğk biz zet), tatlı (fveyşet) ve içeceklerin ikram edileceği Ras-El Seni, Yeni Çarşı Salonunda etkinliklerle kutlanacak.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, bu yıl da hazırlanan kutlama konseptinin gelenek ve göreneklere uygun bir şekilde planlandığını, amacın kültürel birikimlere sahip çıkmak ve kültürel zenginliklerin yaşatılması yönünde katkı sunmak olduğunu belitti.

Bu anlamlı etkinliğe tüm vatandaşların davetli olduğunu belirten Başkan Nehir; “Kültür ve medeniyetlerin beşiği bir coğrafyada yaşadığımız için çok şanslıyız. Farklı etnik aidiyetlere mensup toplulukların farklı bayramlarını aynı coşku ile kutluyoruz.   25 Aralık Noel, 1 Ocak Yeni Yıl, 6 Ocak, 14 Ocak Ras-El Seni ve 20 Ocak Kıddes Bayramlarını yeni bir yıla girerken kutluyor, geleneklerimize sahip çıkıyoruz” dedi.

Ras El Seni ve Kıddes Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında birlik ve beraberlik mesajları veren Başkan Nehir; “Yüzyıllardır olduğu gibi bu yılda hoşgörü, kardeşlik ve barış ortamının sembolü, toplumun birleştirici gücü olan bayramlarımızı, geleneklerimizi, kültürümüzü yaşatmanın, genç nesillere aktarmanın kıvancını yaşıyoruz. 14 Ocak Arap Alevilerinin yeni yılı olarak kutlanan Ras El Seni ve 19 Ocak’ta kutlanan Kıddes bayramı ilimizdeki hoşgörü ve kardeşlik ikliminin bir yansımasıdır. Bizleri biz yapan değerlerimizi gelecek kuşaklara aktararak, dostluk, kardeşlik köprülerimiz daha da sağlamlaşıyor, kültürümüzü yaşatarak geleceğe daha güvenle bakıyoruz. Bu bilinçle ve inançla böylesi müstesna günlerde aydınlık, güneşli yarınlara ulaşmanın ümidini taşıyoruz. Umutlarımız yeşeriyor. Yeni bir yıla merhaba demenin sevincini yaşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Tüm halkımızın Ras El Seni ve Kıddes bayramını en içten dileklerimle kutlarım” dedi.

Savaş; “Ras-el Seni Dünya Barışına Vesile Olsun”

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da, Hz. Muhammed’in (s.a.v) Mekke’den Medine’ye hicret tarihini esas alan, Hicri takvime göre yılbaşı kabul edilen ve Alevi vatandaşların kutladığı ‘Ras-el Seni’ heyecanına yayımladığı bir mesaj ile ortak oldu. Başkan Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ‘Ras-el Seni’ ile ilgili olarak yayımladığı mesajda; “Hatay her anlamda olduğu gibi farklılıklarıyla da özel bir şehir. Bu şehrin bir evladı olmak ise her birimiz için bir mutluluk kaynağıdır. Her dinden ve mezhepten vatandaşlarımızla özel günlerimizi bir arada kutlamanın gururunu paylaşıyoruz. Alevi hemşerilerimizin her yıl kutlayarak karşıladığı, Hicri Takvimin ilk günü sayılan ‘Ras-el Seni’nin dünya barışına ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here