Geleceğe Nefes Oldular

0
51

‘11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’ dolayısıyla, ‘Ağaçlandırma Seferberliği’ kapsamında 81 ilimizde eş zamanlı olarak Belen’de ‘Geleceğe Nefes Ol’ fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Türkiye genelinde “11 Kasım Ağaçlandırma Seferberliği” çerçevesinde Belen ilçesinde düzenlenen ‘’Geleceğe Nefes Ol’ etkinliğine Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğ-amiral Murat Fırat, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Hatay Mustafa Ke-mal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İl Jandarma Komutanı JAlb. Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül,  İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, AK Parti İl Başkanı Mehmet Yeloğlu ve kurum il müdürleri katıldı.

Milli Ağaçlandırma Günü’nde 81 ilde daha yeşil bir Türkiye için milyonlarca ağacı toprakla buluşturduklarını söyleyen Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç; “Aynı anda tüm Türkiye’de gerçekleştirilecek,  yeşilin her tonunun toprağa hayat, canlara ne-fes olacak bu anlamlı çevre seferberliğine hoş geldiniz.  Bugün 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Bayramında 81 ilde,  922 ilçede daha yeşil bir Türkiye için milyonlarca ağacı geleceğe nefes miras bırakarak, bugün fidan yarın nefes sloganıyla dünyaya nefes alıyoruz. Bakanlığımızın ve Genel Müdürlüğümüzün başlatmış olduğu bedelsiz fidan dağıtımı kampanyası çerçevesinde, vatandaşlarımızı yaşadığı ortamı güzelleştirme adına, her bir Vatandaşımıza Orman İşletme Müdürlüklerimizce fidan dağıtımı yapılacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde başlatılan ağaçlandırma seferberliğinde ülkemizin orman varlığı 1999 yılında 20.8 milyon hektar iken bugün orman varlığımız 22. 6 milyon hektar olmuştur. Yaklaşık 1800.0000 hektar orman varlığımızı arttırarak ülkemizin % 28,6 orman haline gelmiştir. Orman varlığımızı 2023 yılında %30’a çıkarmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Geleceğe nefes olmak amacıyla fidanların toprak ile buluşturulduğu etkinlikte konuşan Hatay Valisi Rahmi Doğan orman yangınlarında il genelinde yanan ağaçların birkaç katı fazlası fidanı toprakla buluşturacaklarını söyleyerek; “Malum Hatay bu yıl orman yangınları ile çok gündeme geldi. Bu hepimizi üzdü ve bu süreç içerisinde Orman Teşkilatımızın göstermiş olduğu büyük gayret ve Belediyelerimizin İtfaiye teşkilatlarının gösterdiği büyük çaba Emniyet ve Jandarma teşkilatımızın göstermiş olduğu çabalar için buradan şükranlarımı sunmak istiyorum.

Orman yangınlarında ağaçlarımız yanarken elbette ki ciğerlerimiz de yandı, yüreklerimiz yandı. Ancak o zaman da ifade etmiştik ki bu yanan yerleri bu arazileri tekrar ağaçlandırarak yeşil fidanlarla buluşturacağız demiştik. Bunun sözünü de bugün burada yerine getirmek üzere bir araya geldik. Cumhurbaşkanımız liderliğinde bütün Türkiye’nin illerinde ve ilçelerinde bugün fidanlar toprakla buluşuyor. Biz millet olarak yeşile önem veren insanlarız. Önümüzdeki bahar aylarında ve gelecek günlerde bunu devam ettireceğiz.

Türkiye’nin her tarafından vatandaşlarımızdan destek gördük Türkiye’nin her tarafından STK’lar, dernekler, üniversiteler, futbol takımları, sanayi odaları, ticaret odaları ve vatandaşlarımız arayarak bize bu hususta destek olacaklarını ifade ettiler. Desteklerini de yapmış oldukları bağışlarla gösteriyorlar gönderdikleri ağaçlar fidanlar toprakla buluşuyor. Önümüzdeki hafta yine İstanbul’dan gelecek olan hemşerilerimizle birlikte benzer bir etki etkinliği yine burada yapacağız. Binlerce fidan geliyor. Orman Bakanlığımızın açmış olduğu hesaplara gelen bağışlar var, bu bağışlarla alınan bu fidanları toprakla buluşturacağız” şeklinde konuştu.

Tören konuşmaların ardından ağaçlandırma çalışmalarındaki destek ve en yüksek bağışlarından dolayı İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’ya, Vali Doğan tarafından teşekkür sertifikası veril-di. Fidan bağış kampanyasına on bin fidan bağışı yapan TEB (Türkiye Ekonomi Ban-kası) genel müdürlüğü adına İskenderun Şube Müdürü Erdal Soğancık’a belgesi Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman tarafından takdim edildi.

Daha sonra, protokol üyelerinin katılımıyla fidan dikimi gerçekleştirildi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here