Gastronomi Derneği Ünlü Şeflerin Katılımıyla Açılacak

0
299

İskenderun Gastronomi Derneği Başkanı Gülşen Sökmen ve yönetimi, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Derneklerinin açılışını ünlü şeflerin katılımıyla gerçekleştireceklerini duyuran  İskenderun Gastronomi Derneği Başkanı Gülşen Sökmen dernekleri hakkında bilgiler aktardı.

Gastronomi şehrinin bir parçası olan İskenderun’a ait değerlerin tanıtımına öncelik vereceklerini belirten İskenderun Gastronomi Derneği Başkanı Gülşen Sökmen, İskenderun’u festivaller ve şenlikler şehri yapacaklarını söyledi. İskenderun Karides Festivali, Zahter Festivali gibi festivallerle bölgenin tanıtımına katkı sunacaklarını belirterek İskenderun’un adını taşıyan ve dünyaca ünlü İskenderun karidesinin tanıtımını da yapacaklarını ifade etti.

Kent sahiline devasa bir karides heykelinin yapımını da hedeflediklerini belirten Sökmen,  “Demir çeliği ile ünlü İskenderun’un demir ve çelik malzemesinden oluşan bir dev Jumbo karides  heykelini sahile dikeceğiz” dedi.

Dernek olarak hedefleri arasında İskenderun Gastronomi evi ve Gastronomi Sokağı da olduğunu belirten Dernek Başkanı Gülşen Sökmen, 17 Ekim 2019 Perşembe Günü saat 16.00’da Türk Mutfağının ünlü şef ve yazarlarının katılımıyla dernek binasının açılışını yapacaklarını duyurdu.

Sökmen, Dünya Masterchef Derneği Başkanı Seyfi Erşahin, Rüzgar Sünbül (Kanal D yemek programcısı) Selahattin Tan (Milliyet gazetesi yemek yazarı), Kumsal Keskinel (Milliyet gazetesi yemek yazarı), Ayvaz Akbacak, Onur Aslan (şef), Tuncay Tapar (Milliyet yemek yazarı), Deniz Orhun’un (yemek programcısı) İskenderun Gastronomi Derneğinin açılışına katılmak üzere İskenderun’a geleceklerini söyledi. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here