Futboldaki Bazı Zikzaklar (2)

0
37

Değerli okurlarım, uzun yıllardan beri bir ifadeyi terennüm ediyorum, söyleyip duruyorum. Böyle giderse bir o kadar daha hem söyleriz hem de yaşarız. Dostça söylemem gerekirse, genel olarak statlarımızda terör ve korku hakim…

Stadın bir tarafında on bin taraftar olduğunu varsayalım. Başka bir ifadeyle, birbirini tanımayan on bin annenin dünyaya getirdiği ve yine birbirini tanımayan on bin sporsever… Bu sporseverlerin yolları bir yerlerde kesişse bile, yine de birbirlerine yabancılar. Ters düştüklerinde kanallarından pis sular akar.

Şimdi eğri oturup doğru konuşalım. Nasıl oluyor da insanların kan döktükleri (uzak tarihte de yakın tarihte de) hatta can verdikleri kapkara olayları gündeme getiriyoruz; “Sakın ola ki, statlara gitmeyin..!” demiyoruz, diyemiyoruz. Neden? Çünkü olumlu tarafları o kadar canlı ve cazip ki, ne olursa olsun, hep gündem oluşturuyor.

Biz ne dedik ve ne diyoruz? Futbol Bir Sanattır, Edebiyattır, Şiirdir, Matematiktir, Fiziktir. Güzel Sanatlardır, Duygu Ve Düşünceleri Alt Üst Eden Muhteşem Bir Hadisedir… Defalarca aynen böyle söylemiştim.

Futbol oyununa verilen değeri ve ona can verecek kadar içleri sevgi dolu olanları, bazı hadiselere statlara gelirken bile maruz kalan o vefakâr ve cefakâr sporseverleri çok iyi anlıyorum. Bu anlayış nereden geliyor biliyor musunuz? Ben de bir futbol fanatiğiyim ama onu geçelim bir kalem! Renk aşkı olsun, futbol tutkusu olsun, öyle bir yapışkandır ki, o yapışkandan kendini koparanlara aşk olsun. Kesinlikle mümkün değil!

Keskin bir taraftar, evleneceği kızı kendi tarafına çekmek ve ileride muhtemel sürtüşmeleri önlemek için müstakbel eşine vizyon kürk almış. Fakat değişen hiçbir şey olmamış. Futbolda renk ve takım değiştirmek, siyasette parti değiştirmeye benzemez. Bunun hiç bir mazereti yoktur.

Kan döke-döke gelen bu ayak sporu, kan döke-döke yoluna devam edecektir. Duygularda sapma olmaz, yenilgilere mazeretler üretilir, üst üste gelen başarısızlıklarda her şey sineye çekilir ve yarınlara umutla bakılır. İşte bunlardan dolayıdır ki, Futbol, Futboldur!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here