Futboldaki Bazı Zikzaklar (1)

0
34

Değerli okurlarım, şu anda söyleyeceklerimi sporun tüm dalları için söylememiz mümkün değil. Örneğin bir basketbol, bir voleybol için “Kanla yoğrulmuş” ifadesini kullanabilir miyiz? Son dönemde münferit bir iki olay olduysa da kapandı gitti. Oysa futbol, doğduğu günden beri kanlıdır ve kanla yoğrulmuştur. Bunu iyice belirleyip önlemler de ona göre alınmalıdır. Görünen köy gibi bir şey…

Olaylar sıcağı sıcağına devam ederken, tribünlerin tıka basa dolmasını ya da dolacağını söylememiz fazla iyimserlik olmaz mı? Bırakın ligleri, kulüp maçlarını, Milli Futbol Takımımızın maçlarına gitmek bile zorlaşır. En azından düşündürücü olur. Bazı sözcükleri telaffuz etmekten bile imtina ediyoruz, önemli ölçüde endişe duyuyoruz. Statlara gitmek, her geçen gün maddi ve manevi anlamda ağırlaşıyor. Tedirgin olduğumuz sözcükler şunlar:

*Endişe, Tedirginlik ve özellikle Korku! Daha ne olsun ki? Bir spor temaşası için bu kadar korkulara, endişelere muhatap oluyorsak, “O maça gitmesek n’olacak?”diyeceği geliyor insanın. Şüphe, korku ve tedirginlik! İnanın bu üç önemli etken, ülkelere savaş da kazandırır, savaş da kaybettirir. Mutlu yuvaların bile çatılarını çatlatır. Bu olumsuzluklar kişinin içine girmeye görsün, tüm güzellikler mahzun olur ve muhtemelen sonlanabilir de.

Üç büyükler hakkında bilerek ve isteyerek kalem oynatmıyorum. Aslında o kadar çok istek var ki aynı zamanda okurlarım, futbolla ilgili ve futbol adına dağarcığımı dökmemi istiyorlar. Bu tür istekleri cana minnet bilirim. Zaten o yönde devam ediyoruz…

Futbol, öyle bir oyun, öyle bir tutkudur ki; bir taraf çılgınca sevinirken, öbür taraf ölesiye üzülüyor. Şampiyon olan takımın çılgınlığını anladık ama başka takımın çılgınlığına ne demeli? Anlaması çok kolay! O takım da averajla kümede kalmış. Onun için çıldırıyor.

Futbolda öyle zikzaklar var ki, yaklaşımlar çelişkilerle dolu. Deplasman takımlarının bazıları, gittiği şehirlerde, gerçek bir misafir gibi ağırlanıyor. Bazılarının şansı yaver gitmiyor. Büyük şanssızlık yaşıyorlar. Taraftarların elinden flamalar, kaşkol gibi eşyalar alınıp tahrip edilmekte, karşı çıkan olursa da dayaktan nasibini almaktadır. Futbolun zikzakları oldukça fazla! Arada bir derinlemesine dalacağız. Bu bizim asli görevimizdir.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here