Futbolda Şike, Doping vs (3)

0
65

Değerli Okurlarım, futbolda ve diğer alanlarda başarının, birinciliğin, şampiyonluğun rengi beyazdır. Beyaz renk güzel de, diğer renkler çirkindir ifadesi aklınıza gelmesin. Bütün renkler güzeldir. Ancak, beyaz rengin, kendine has özellikleri vardır ve ondan dolayı da bu renge unvanlar verilmiştir. Hem de dizi-dizi!

Beyaz; saftır, durudur, arıdır, halistir, temizdir, yalındır, katıksızdır, berraktır, dinginliktir, aydınlıktır. Başka renkler hep birbirinin karışımından oluşur ama beyaz sadece kendisidir. Beyaz tektir, tekindir, muadili yoktur. Bu nedenlerle renkler içindeki önderlik beyaza verilmiştir. Doğadaki her renk kirlenebilir ancak beyazın kirlenme lüksü yoktur, buna hakkı yoktur.

Zira beyaz, aynı zamanda masumiyeti de temsil eder. En ufak bir kir leke, onun masumiyetini yok eder, gri tonlamalardan biri haline getirir. Belki grinin en açık tonu olur ama bir kere kirlenmiştir. Beyaz, beyazlığını yitirmiştir ve o da diğer birbirinden oluşan renklerin arasına karışmıştır. Ve işte o zaman, en zifir siyahın, en koyu karanlığın yanında bile en kirlisi beyaz olur. Tıpkı, suçlular içinde en mağdur olanının, en suçlu sayılması gibi!

Tıpkı, halkı iliğine kadar sömürenler, limon gibi sıkanlar, soyanlar, VIP salonlarından elini kolunu sallaya-sallaya yurt dışına kaçarken, ekmek, baklava, börek, defter kalem çalıp, okul camı kıran çocukların hapse tıkılması gibi! Tıpkı, depremde, acılar dinmeden, toplanan trilyonlara, iktidar adına kasadarlık yapan müteahhitler boğaz sırtlarında şampanyalarını yudumlamaya ve yaptıkları vatanperverlikten dolayı yeni ihaleler almaya devam ederken, yapılan yanlışların faturasının sadece en garibana kesilmesi gibi!

Tıpkı, bu ülkede, Atatürk Gençliğine “Çapulcu” O çapulcuların atalarına ayyaş dendiği, bir poşet nohut ve bir torba kömürün karşılığının bir oya tekabül ettiğini fütursuzca söyleyen zihniyetin hala iktidar olduğu gibi! Tıpkı, Gezi Parkı direnişinde, hiçbir siyasi kuruluşa üye olmayan, siyasi görüşü de bulunmayan, sadece ve sadece ‘manevi değerlerimize saygılı olun, Ata’larımıza hakaret etmeyin, yapacaklarımıza bir karar verelim’ diyen masum gençlere, biber gazı sıkılarak ölümlerine neden olunduğu gibi!

Buda şike gibi önemli bir konu. Devam edeceğiz.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here