Futbola Saygı Azalıyor (2)

0
32

Değerli okurlarım, eminim dikkatinizi çekmiştir, mutlaka bazı sorulara cevap arıyorsunuzdur… Bugünkü makalemi de sizleri meşgul ettiğine inandığım bu soruların cevaplarına ayırıyorum ve tatmin olacağınızdan şüphem yok… Neden spor adına futboldan söz ediyorum? Futbolu neden hep gündemde tutuyorum?

Efendim, bildiğiniz gibi sık-sık da sözünü ettiğimden dolayı, futbol bir spor olmakla beraber, uzun zamandan beri, bir spor dalı olmaktan çıkmış, kendi başına bir SEKTÖR konumuna gelmiştir. Alt Yapısıyla, Üst Yapısıyla, Milyarlarca Dolar Kapasitesiyle, Nefes alıp veren tüm insanların (sadece futbol garın mı doyurur diyenler hariç. Zaten onlar bu ayak sporuna hala günah diyorlar. Spor Kültüründen mahrumlarda ondan) taraftarı oluşuyla…

Futbol aynı zamanda, insanların en yakın dostu, evlerimizin bir ferdi gibidir… Dost dedim ya zaman-zaman bu dostumuzu zaafa uğratmakta ve önemli dostumuzu yitirme aşamasına gelmekteyiz. Sözü buraya getirmişken, bir edebi paragraf düşmek istiyorum. Çünkü iyi bir dostu üzmek ve özellikle yitirmek sevenlerini büyük acıya gark eder, bir boşluk yaratır. Ölü sezonlarda olduğu gibi…

‘Yüreğimizi tahriş edip bizi alt üst eden, damağımızda çirkin bir acı bırakan, günümüzü zindan eden çok önemli bir hadisedir’ bir dostun ebediyete intikal edişi. Her ne kadar, karmaşık ve hassas insan ilişkileri spontane gelişen bir hadise gibi gözükse de, dostluk dediğimiz o kutsal kurum sevgi, dürüstlük ve ilgi isteyen duygusal bir emeğin ürünüdür.

Dostum dediğimiz var ya… Ortak frekanslarda buluşup, ilişkinin altyapısını oluşturduğumuz, duygusal paylaşımlarda bulunduğumuz, latifeler yapıp, gülüp oynadığımız, onunla kendimizi mutlu hissettiğimiz, değer verdiğimiz ve en önemlisi güvendiğimiz kişilerdir… Onlar bizi için adam gibi adamlardır, öylesine gelip geçici ya da mevsimlik değillerdir, kalıcı konuklardır, yaşamımızda baş tacı ettiğimiz, onlardan çok şeyler öğrendiğimiz, bize insan olduğumuzu hatırlatan eğitimcilerimizdir dostlarımız…”

Efendim, bu paragraf oldukça uzundu ama mümkün olduğunca kırpmaya çalıştım. Başka bir makalede sansürsüz sunmaya çalışacağım.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here