Futbol, Uyku ve Yaşam (4)

0
57

Değerli okurlarım, bir süre önce “Futbol Doğu’dan Doğar” başlıklı bir makalem için çok telefon almıştım. Eğer yine merak eden olursa, konuyu bir kez daha gündeminize getirebilirim. Bu bizim en has işimiz. Bu şekilde, gazetemizin de (İskenderun Gazetesi) ve yayımlanan makalelerimizin de okunduğunu anlıyor ve okurlarıma da teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum.

Evet, dünkü sayımızda nerede kalmıştık? Futbol Tam Bize Göre demiştim, orada kalmıştık, devam edelim o zaman. Oturduğunuz yerde, sırt üstü uzandığınız divanda, sabahleyin uzandığımızda, akşam oynanan futbol müsabakası için… Kazandık, Şampiyon olduk, şeyini şey yaptık, falan… Böylesine nara atan sporseverler bir hafta boyunca mutludur. Daha sonra yenilgiler olsa bile, o müthiş galibiyet onlara yetiyor.

Ancak, biz millet olarak uykuyu, uyumayı çok seviyoruz. Birilerinin bizi etkilemesine gerek yok, uyku bizim işimiz, dünleri ve dünlerde yapılanları mecburmuşuz gibi hemen unutuyoruz. Statlara girişler zamlandı, hiç kimse aldırmıyor. Benzin 5 TL’yi aştı, biraz homurdanıyoruz o kadar. Hele arabası olmayanlar umursamıyor bile. Oysa benzine gelen 12 kuruş zam, her şeye 112 kuruş olarak intikal ediyor. Bunu düşünen yok. Yani uyumaya devam ediyoruz ve uyuyoruz.

Şöyle düşünelim. Günde sekiz saat uyuduğumuzu varsayalım, bu tamamen doğru ve gerçek. Özellikle büyük şehirlerde, vapur, tren vs. ile işine gidenler (ben buna çok tanık oldum…) Kafasını bir yere dayayan başlıyor horlamaya. Türk milleti, hem uyuyor ve hem de uyutuluyor! Nasıl mı? Allah’ın izniyle (!) diyen birisi şunları söylüyor:

Bu ülkede %50 oyum var. Bunları zor tutuyorum, sonra karışmam haaa… Kasımpaşalı bunlara hadi bakalım dese, bu insanlar statlara futbol maçı izlemeye gitmeyecekler. Bu insanlar, Allah rızası için hayır hasenat yapmaya da gitmeyecekler. Bu insanlar, topyekûn dünya turuna da çıkmayacaklar. Ötekiler berikiler diyoruz ya işte öyle!

İşte onlar evlerine geldiklerinde, “Biz neymişiz canım” diyerek başlayacaklar horlamaya. Onların iş yerlerinde de horladıklarını söyleyebilirim. Onlar, futbolun ve futbol topunun g..tünün kılını yiyen insanlar. Uyurlar ve hatta horlarlar ama sanırım bu kez yolun en doğrusunu bulurlar. İçimden öyle geliyor. Malum oluyor demek ki!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here