Futbol Bir İbadettir (2)

0
24

Değerli okurlarım, şehrimiz kozmopolit bir yapıyor sahiptir. Süper Lig’de top koşturan takımımız olsa bile, deplasman takımının burada yaşayan yandaşı ve taraftarı mutlaka olacaktır. Bildiğiniz gibi, ülkemizin muhtelif bölgelerinden ve şehirlerinden (kökenleri orası) insanlar yaşamaktadır. Mutlu olduklarını da rahatlıkla söyleyebilirim. Ancak, bu insanların %90’nına “İSKENDERUNLUYUM” dedirtemedim bugüne kadar. İskenderun’un ekmeğinin tuzu yok galiba.

Burada doğup büyümüşsün, ömrünün hemen hepsi şehrimizde geçmiş, İskenderun’da dört köşe olmuşsun. Hal böyle iken “İSKENDERUNLUYUM” demek bu kadar zor mu?

“Yerel Basın Neden Aşama Yapamıyor?” “Yerel Basın, Yerel Sporumuzla Neden İlgilenmiyor?” Bu sorulara cevap verecek bir delikanlı da göremiyorum.

Efendim, yayınlanan makalelerimizin büyük bölümünde; futbol adına çok hassas konular gündem oluşturmuştur. Futbol ve Kurallar, Rakiplere ve İcra Edilen Spora Saygı, İnsanlara Saygı, Ahlak ve Centilmenlik… Bu konularla ilgili olarak spor kamuoyunu aydınlatmaya çalışırken, tamamen vicdanımızla baş başa kalıp, yarım asır önce ders aldığımız değerli hocalarımızın iz bırakan sözlerini de sizlere yansıtmaya çalıştık.

Vicdanım müsterih olmak ne demektir? “Bu konuyu anlatıyorum, çıkış yeri şurasıdır ve de müteşebbisleri ise şunlardır veya bunlardır üstüne alınıp da hazmedemeyenler varsa, mahkeme kapıları ardına kadar açıktır…”  Bunun anlamı budur. Futbolu kuralları gibi demir kertiğidir hiç değişmeyecektir.

Değerli okurlarım, bildiğiniz gibi, ahlak kuralları ve centilmenlik yüreğimizde hep kalıcı olmuştur. Bunu hiç istismar etmedik,  etmeyeceğiz de! Eleştirilere gönülden açığız ama şikâyetle bir türlü anlaşamadık. Şikâyet etmek yüreksizlerin, korkakların işidir. O zaman birileri gibi dost olmamız, dost kalmamız mümkün olabilir.

Futbol bir ibadet diyorduk değil mi? Bakın nerelere geldim.

Efendim, futbola halk arasında “AYAK TOPU” veya “AYAK OYUNU” da denilmektedir. Eski Türklerin ifadeleri de çok ilginç, futbolu “TEPÜKLEME” olarak değerlendirmişler. Yanlış değil, o da doğru.

Futbola, futbol denilmeden önce, üzüntü verici olaylar yaşanmış ki şimdi bizleri rahatsız eden şiddet ve tribün terörü solda sıfır kalır. Düşünün ki, futbol yüzünden iki kasaba halkı, çoluk-çocuk, büyük-küçük birbirlerini yok etmeye çalışıyorlar. Bu iki kasaba halkının ölümüne savaşında, kazanan taraf cennete girmeyecek, her hangi bir dünyalık da kazanamayacak.

Futbol Tutkusu,  Futbola Olan Aşırı Sevgi, Futbolda Kazanmanın Önemi… Aslına bakarsanız, kazanmak her konuda, geçerli ve güzeldir. Kazanmak birilerini geride bırakmak demektir. En önde gitmek demektir. Temayüz etmek anlamındadır. Prestij kazanmaktır! Ancak, futbolda kazanmak her şeyin üstünde, tüm güzellikleri içeren bir başarı olarak kabul edilmektedir.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here