Fırat; “Tüm Mücadelem İskenderun’daki Kardeşliği Sürdürebilmek Adına”

0
91

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat; “Tüm Mücadelem İskenderun’daki Kardeşliği Sürdürebilmek Adına”

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, Hatay Esnaf Odaları Birliği üyelerinden istifa etmesinin sebebini basın mensupları aracılığıyla İskenderun kamuoyuna duyurdu.

İskenderun’da görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltılı basın toplantısında buluşan Fırat, 12 yıl görev yaptığı HESOB yönetim kurulu görevinden istifa etmesini nedenleriyle açıkladı.

Tek amacının İskenderun’a hizmet etmek olduğunu ifade eden Fırat; “Yaptığım tüm etkinliklerde buna önem verdim, bunun için çaba gösterdim. Hizmetlerimi yapmaya devam edeceğim İskenderun sevdalısı olduğum için. Benim o makama ihtiyacım yok. Antakya’da basın toplantısı yapacağım duyulduktan sonra gecesi, oradaki basın mensuplarına bu açıklamayı yayınlamayın tenkitinde bulunuldu. Neden korkuyorsunuz? Çıkıp deseydin senle yürümüyorum diye. Sosyal medyadan seni aldım seni verdim, sen kimsin ki kimi atıyorsun, hoş mu? Yönetim kurulunu çağırma, karar defteri yok, hepsi usulsüzlük. Böyle dava arkadaşlığı mı olur? Ben arkadaşlarımın buna alet olmasına üzüldüm” şeklinde sitemini dile getirdi.

12 yıldır HESOB’da görev yaptığını ve görevinin son iki dönemini HESOB başkanvekili olarak sürdürdüğünü hatırlatan Fırat; “Bu süreç içerisinde görevimi en iyi şekilde yaptığıma inanıyorum. Şu zamana kadar HESOB’taki ayrımcılığın önüne geçerek birlik ve beraberliği her zaman destekledim. Görev yaptığım süre içerisinde her zaman meslektaşlarımın ve diğer esnaf arkadaşlarımın hakkını aradım ve savundum. Ne yazık ki bu çalışmalarım boyunca her zaman birileri tarafından hazmedilemedim. HESOB Kongresi’nin ardından usule uygun biçimde görev dağılımı yapılması gerekiyordu.

Seçimin ardından 5 ay gibi bir zaman geçmesine rağmen görev dağılımı yapılmadı. Oy Pusulasında 1. sırada olmama rağmen tarafıma hiçbir bilgi verilmeden ne yazık ki sosyal medyada birkaç fotoğraf ve ithamlı sözler paylaşılarak başkan vekili atandığını gördüm. Hiçbir yetkilendirme kanun değildir. Elbette HESOB başkanı istediğini, istediği yere atayabilir. Ancak usule uygun olanı sıralamaya göre atama yapılmasıdır.

Tarafıma en ufak bir açıklama getirilmeden yapılan bu görev dağılımında oynanan oyunlarla ilgilenmiyorum. Kardeşlik ve dostluk adına uzun yıllar verdiğim emeklerimin karşılığı olarak en azından bir teşekkür edilebilir. Ve dostane biçimde görevimi yeni HESOB başkanvekiline devredebilirdim.

Şahsım adına kimseden makam, mevki istemedim, istemem de. Tüm mücadelem İskenderun’daki kardeşliği sürdürebilmek adınaydı. Yaşananlardan çıkardığım sonuç ortada mücadele edilebilecek bir kardeşliğin kalmadığı gerçeğidir. Bu nedenle 12 yıl görev yaptığım HESOB yönetim kurulu görevimden istifa ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Başkan Fırat, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in kendini aradığını ve görevine geri dönmesini istediğini de sözlerine ekledi. HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz hakkında eleştirilerde bulunan Fırat, bugüne kadar hiç kimseye iftira etmediğini bundan sonra da asla böyle bir şey yapmayacağını ifade ederek, konuştuğu, söylediği her sözü belgeleyebileceğini vurguladı.

Etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini de kaydeden Fırat; “İskenderun için her zaman var olduk, var olacağız” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here