Fırat; Altın, Bir Haftanın En Yüksek Seviyesine Tutundu”

0
57

Altın fiyatlarının bir haftanın en yüksek seviyesine tutunduğunu kaydeden İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, seviyenin kırılması durumunda 1262 seviyesine doğru geri çekilme yaşanabileceğini kaydetti.

Haftalık piyasa değerlendirmesini yapan Fırat; “Altın, Cuma günü açıklanan ABD istihdam verisinin ardından bir haftanın en yüksek seviyesine tutundu. Değerli metal Cuma günü yüzde 1.2 yükselerek 1,300.81 dolar ile 1 Mart’tan beri en yüksek gün içi seviyesini gördü. Altın fiyatları, Avrupa Merkez Bankası’nın açıklamaları ve ABD tarafından açıklanan veriler sonrası küresel piyasalardaki Ons Altın düşüş tedirginliğini atlatarak tekrar yukarı yönlü bir ivme kazandı.

Cuma günü 1300 Dolar seviyesini test etmesinin ardından bir miktar gevşeyen ons altın yeni haftaya 1298 Dolar düzeyinde başladı. Cuma günkü tarım dışı istihdam verisi sonrası yukarı yönlü fiyatlamalarla desteklenen sarı metalin hafta başından itibaren gerçekleşecek işlemlerde 1295 üzerinde tutunması 1310 direncinin gündeme gelmesine neden olabilir. Olası aşağı yönlü fiyatlamalarda ise ons altında 1278 desteği gündeme gelebilir. Bu seviyenin kırılması durumunda 1262 seviyesine doğru geri çekilme olabilir. Altın açılışı 227.50 TL çeyrek altın ise 375 TL’den işlem görmektedir” değerlendirmesinde bulundu. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here