Evcil Hayvan Malzemelerinizi Petshoplardan Alın!

0
63

Evcil hayvan yemlerinin ve bazı malzemelerinin petshoplar dışındaki yerlerde de satılmaya başlanması, petshop işletmecilerinin tepkisine neden oldu.

Zincir marketlerde bile kedi ve kuşyemlerinin, kedi kumlarının satılmaya başladığını, bunun sektörlerine adeta bir darbe niteliği taşıdığını ifade eden Animali Petshop İşletmecisi Mehmet Yavuz; “Tüm sektörü etkiledi. Aynı zamanda sektörün yavaşlamasına ve gerilemesine sebep oldu. Marketlerde, kırtasiyelerde, pek çok iş yerinde kuru malzemeler veya kuş satışı yapılmakta. Petshop sektöründe devlete vergi ödeyip, dükkan kirası ile boğuşup, halka hizmet sunmak, çocukları kötü alışkanlıklarından kurtarmak için yaptığımız çabalar boşa gitmekte. Bundan dolayı da sektör büyük bir sıkıntı yaşamakta, bununla boğuşmaktayız.

Örnek vereyim, bir kırtasiye, giyim mağazası kapısının önüne kuş koyarak, buna benzer petshop ürünlerini bulundurarak bizim sektörümüzü baltalamaktadırlar. Kedi köpek satışları da sıkıntılı! Biz çiftliklerle bağlantılı olarak çalışıyoruz bunu da baltalamak, hayvan severlere sırf şirin görünmek için bir yasayla bu engellediler. Biz zaten her halükarda aşı karneli, veteriner kontrollü hayvanların satışını yapıyoruz. Petshop’tan aldığınız her ürün kuru veya canlı olsun garantilidir” diye konuştu.

İnternet üzerinden de hayvan satışlarının yapıldığını ancak dolandırıcılık olaylarının da fazla olduğunu kaydeden Yavuz; “İnternet üzerinden yapılan satışlar belgeli değil. Kendi evinde kedisini köpeğini bir şekilde yetiştirip ‘sahibinden’ şeklinde satışlar bulunmakta. Bu da bizim sektörü genel anlamda etkilemektedir. Biz bu satışları belgeli olarak yapıyoruz, veteriner hekimlere yönlendirerek, her türlü aşısını ve kontrolünü takip edip müşteriyle diyalog halindeyiz.

Bununla ilgili büyük sıkıntılar yaşıyoruz. İnternet üzerinden yapılan satışlar her zaman sıkıntı yaşatabiliyor. Aldığı hayvanı beğenmeyen ya da hayvanı hasta çıkıp da bize gelen çok kişi oldu. Biz de gerekli yönlendirmeleri yapıyoruz, gerekirse veterinere yönlendiriyoruz. İnternet üzerinden dolandırıcılık da çok oluyor, bundan dolayı da çok mağdur olan vatandaşlarımız var.

Ben 7 senedir bu işi yapıyorum, en az 250-300 tane ailemiz var kedi köpek sahiplenen. Büyük bir aile olduğumuzu düşünüyorum. Bu sektörün daralmaması sıkıntılar çekmemesi için büyüklerimizden her zaman destek bekliyoruz” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here