Esra Hemşire; “İnsan Hayatına Dokunmak Çok Kıymetli”

0
139

12-16 Mayıs Hemşireler Haftası dolayısıyla görüşlerini aldığımız İskenderun Palmiye Hastanesi Başhemşiresi Esra Mullaoğlu, insan hayatına dokunmanın çok kıymetli olduğunu söyledi.

Canla başla çalışıldığı takdirde geri dönüşlerin de çok güzel olduğunu kaydeden Mullaoğlu; “Hemşireler haftası bizim için çok önemli bir hafta, öncelikle tüm hemşire arkadaşlarımın, sağlık çalışanlarının haftasını kutluyorum, daha huzurlu, daha rahat çalışma hayatımızın olduğu bir süreç diliyorum herkese. Sıkıntılarımıza değinecek olursak, özellikle son 2 yıllık süreçte çok yoğun bir tempoyla çalıştılar, üzüldük kayıplarımızdan dolayı, canla başla çalışıldı.

En büyük sıkıntılarımızdan biri çalışma saatleri, bunun dışındaki süreçlerde de aileye olan uzaklıkları… Biz mümkün olduğunca bunları tamamlamaya çalışıyoruz, onları aileleriyle buluşturmaya, onlara daha rahat bir ortam sunmaya çalışıyoruz. Hemşire olmak isteyen gençlere hemşireliği kesinlikle öneririm çünkü ben çok severek yapıyorum. İnsan hayatına dokunmak çok kıymetli, onlara önerim vicdanlarını yitirmesinler ve canla başla çalışsınlar, o zaman bu meslek çok güzel yerine geliyor ve meyvelerini çok güzel alıyoruz karşıdan” dedi.

Meslek hayatlarında ‘bundan daha kötüsü olamaz’ dedikleri bir durumla karşılaşıp karşılaşmadıklarını sorduğumuzda ise Mullaoğlu şöyle yanıt verdi;

“Meslek hayatınızda size yakın bir insana müdahale yaparken onu kaybetmektir. Bizim için bütün insanların canları değerlidir tabi ama insan kendi yakınına müdahaleyi yaptıktan sonra onu kaybetmesi çok büyük bir üzüntüdür, hayat boyu unutamaz, ben onu yaşadım Allah kimseye yaşatmasın.” (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here