Esnafa Hijyen Kursu!

0
136

hijyen kursu1Yemek Sektöründe Çalışanlara Hijyen Sertifikası Alma Zorunluluğu Getirildi…

Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü ile Lokantacılar ve Kebapçılar Odasınca ortaklaşa “Hijyen Kursu” açıldı. Yönetmelik gereği lokanta, kebapçı, balıkçı ve pastane gibi işletmelerde çalışanların bu belgeyi almalarının zorunlu olduğunu söyleyen Oda Başkanı Hidayet Şahinoğlu, 5 Temmuz tarihinden sonra yapılacak olan denetimlerde bu belgesi bulunmayan çalışanlar için işyerine ceza uygulanacağını belirtti.

Hijyen Kursu ile ilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Mursaloğlu ve Lokantacılar ve Kebapçılar Odası Başkanı Hidayet Şahinoğlu ile birlikte bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Müdür Mursaloğlu; “Oda ile birlikte hareket ederek hijyen kursunu açtık. Bu kurslar lokanta, balıkçılık, pastane gibi farklı gruplara yönelik olacaktır. Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı genelge doğrultusunda bu kursun açılması gerekiyordu. Bizde Oda Başkanımız Hidayet beyle de görüştük, işyeri sahipleri ve çalışanlarına yönelik bu eğitim kursunu açmış bulunuyoruz” dedi. Müdür Mursaloğlu, üç gün sürecek toplam 8 saatlik eğitim sonunda kursiyerlerin sertifikalarını alabileceklerini söyledi.

Daha sonra söz alan Oda Başkanı Hidayet Şahinoğlu da; “Avrupa ve ABD ülkelerinde, hijyen sertifikası almamış olan kişiler, işyeri açamıyorlar. Ülkemizde de bu uygulama 5 Temmuz’dan itibaren başlıyor. O nedenle tüm esnafımızın bu kursu almaları için çağrıda bulunuyorum. Odamıza kayıtlı olan olmayan herkes bu kurslara katılabil. 5 Temmuz tarihinden itibaren işyerlerinde yapılacak denetimler sonunda bu kursa katılmayıp sertifika almayanlar hakkında büyük cezai müeyyideler uygulanacaktır. Kurslara katılmak isteyenler odamıza gelerek, buradan alacakları form ile Halk Eğitim Müdürlüğüne giderek kayıt yaptırabilirler. Burada özellikle şunun altını çizmek istiyorum; yönetmelik bu kursu sadece işyeri sahibinin almasını zorunlu kılmıyor. Çalışan personelin tamamının bu kursa katılarak, hijyen sertifikası alması gerekir” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here