Esnaf Odalarından Muhteşem Proje; “Ekmek Askıda”

0
71

ekmek askıda1İskenderun Esnaf Odalarının geleneksel olarak düzenlediği aylık sabah toplantılarının bu ay ki toplantısı, geçtiğimiz hafta sonu Şoförler ve Otomobilciler Odasının ev sahipliğinde Yörük Çadırında gerçekleştirildi. Birlik ve beraberlik mesajının verildiği toplantıda esnaf odalarının emniyet müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttükleri ve bugünlerde hayata geçirilecek olan “Ekmek Askıda” projesi tanıtıldı.

İskenderun Esnaf Odalar Birliğinin aylık sabah toplantısına İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, İskenderun Emniyet Müdürü Cengiz Başar, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kamil Türkdönmez, Toplum Destekli Polis ekibi, İskenderun Esnaf Oda Başkanları ile Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Sohbet ortamında sorun ve sıkıntıların ele alındığı toplantıda kent için önemli bir projede kamuoyuna duyuruldu. Toplantının açılış konuşmasını yapan İskenderun Esnaf Odalar Biriliği Başkanı Uğur Fırat’ın selamlama konuşmasının ardından söz alan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın; “Bu, biz esnaf oda başkanlarımızın geleneksel hale getirdiğimiz istişare toplantımızdır. Katılımınızdan dolayı herkese teşekkür eder hoş geldiniz diyorum. Bu toplantımızda odalar birliği olarak Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüteceğimiz projeyi de kamuoyu ile paylaşmak isterim. İhtiyaç sahibi vatandaşların ücretsiz evlerine ekmek almalarına olanak sağlayacak olan “Ekmek Askıda” projemiz var. Bu projenin hayata geçmesinde Emniyet Müdürümüzün çabası inkar edilemez. Huzurunuzda ona bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Esnaf odalarının bu etkinliğini önemsediğine vurgu yapan Emniyet Müdürü Cengiz Başar; “Buradaki birliktelik ve hoş görü topluma da birlik, beraberlik, huzur ve güven olarak yansıma yapacaktır. Bu bağlamda bu etkinliği gerçekleştiren oda başkanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

ekmek askıda2

Emniyet Müdürü Başar, oda başkanları ile ortaklaşa yürütülecek olan ‘Ekmek Askıda’ projesine de değinerek; “Paylaşarak insan ihtiyacına katkı sağlamak topulumun kaynaşmasıdır. Bu proje kapsamında bilmeden, tanımadan ihtiyaç sahiplerinin ihtiyacı karşılanmış olacaktır. Bu durum toplumsal güven ve huzuru sağlayacaktır. Bu proje kapsamında 30 fırın belirlendi. İhtiyaç sahipleri ücret ödemeden ekmek ihtiyaçlarını gidip oradan karşılayabilecekler. Bu tür yardım kültürünün ülkemize ve ilimizin geneline yayılmasını bekliyoruz. Bu tür yardımların güven sağladığını da düşünüyoruz” derken, bu projenin şehrimize huzur ve güven getirmesi temennisinde bulundu.

Yapılan bu toplantıların önemine değinen İskenderun Belediye Başkanı Civelek ise; “Bu toplantıdaki birlik ve beraberlik halka yansıyacaktır. Bizim birlik, beraberlik ve huzura ihtiyacımız var. Bu nedenle huzuru vatandaşa yaymak gerekir” dedi.

Toplantıda söz alan Kaymakam Hasan Özyiğit de; “Bu birlik ve beraberlik güzel İskenderun’un birlikteliğinin güzelliğidir. İskenderun bu güzelliği hak ediyor. Bu bağlamda kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleri ile ortak çözüm ortak akılla daha güzele gitmek için çaba sarf ediyoruz. Bu tür faaliyetler ile toplumsal huzur oluşuyor. İnsanı yaşatacaksınız ki toplum ve ülke yaşayacak. Esnaflık ahlakını siz oda başkanlarında görmek beni mutlu ediyor. Bu çabanızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Daha önce yıllardır İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı yapan duayen Sıtkı Akın da; “İşte birlik ve beraberlik budur. Aranıza girmek isteyen fitnelere izin vermeyin. ‘Ekmek Askıda’ projesinde üzerime düşen görev var ise yapmaya da hazırım” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here