Erzin’de Eksik Teslim Alınan Okul Tepkilere Neden Oldu

0
115

erzin okul sorunuErzin ilçesinde endüstri meslek lisesinde eğitim gören öğrenciler, teneffüslerini mezarlıkta geçirmek zorunda kalıyor.

İsalı Mahallesi’nde ilçenin Burnaz sahilinde doğalgaz çevrim termik santralı yapan firma Ak enerji-egemer şirketi tarafından 3 milyon lira katkı ile yaptırılan Şehit Ugur Ekiz meslek lisesinin eksik teslimi yapılınca okul güvenliği sağlama imkânı da olmuyor. Okulun bahçesinin çevre düzenlemesi olmadığından okul avlusu toprak olduğu için öğrenciler ve öğretmenler toz içerisinde teneffüslerini geçirmek zorunda kalıyor. Okul bahçesinde oturacak kanepe olmaması dolayısıyla okulda eğitim gören 750 öğrenci teneffüslerini yan tarafta bulunan mezarlık taşlarına oturarak geçiriyor.

Öğrencilerin mezarlarına zarar verdiklerini söyleyen mezarlıkta yakınları olan vatandaşların rahatsız olduğu ve bazı öğrencileri dövmeye kadar varan baskılar uygulamaları gözleniyor. Teneffüslerini okulun yakınında bulunan mezarlıktaki ağaçların gölgesinde geçirdiklerini söyleyen öğrenciler; “Okulumuz eğitim öğretim yılına birçok eksikle başlaması ile sıkıntılar had safhaya ulaştı. Okul içindeki tuvaletler çalışmıyor, elektrik direnci kaldıramaması nedeniyle sürekli elektrik sayaçlarının sigortaları atıyor, kış ayaları yaklaşırken kalorifer sisteminin olmaması nedeniyle kış aylarında soğukta ders dinlemek zorunda kalacağız. Bizler bu okula büyük ümitlerle geldik, eski okulumuza rağmen yeni okulumuzu içyapısı çok iyi dizayn edilmiş her tarafı pırıl pırıl, maalesef dışarısında, oturacağımız ve dinleneceğimiz bir alan yok. Teneffüslerde mezarlık içerisindeki çam ağaçlarının gölgesini kullanıyoruz. Oturacak ne bir sandalye ne de bir bank var. Güneşli havalarda toz içerisinde yağmurlu havalarda ise çamur içerisinde kalıyoruz” dediler.

Ak Enerji Şehit Uğur Ekiz Endüstri Meslek Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Meral Karcı, okulun ihtiyaçları için gerekli makamlarla görüştüklerini söyledi. Haber: Adil COŞKUNER-Erzin

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here