Eryılmaz; “Teröristlere Destek Verenler Dökülen Her Damla Kandan Sorumludur”

0
93

refik eryılmaz14Suriye’de El-Kaide’ye bağlı Nusra Cephesi, İslami Cephe bileşenlerinden Ahrar-Şam, Suriye Devrimci Cephesi ve IŞID’e bağlı Cundu’l- Aksa tugayı adlı terör örgütlerinin Alevilere yönelik katliamını kınamak amacıyla CHP’liler tarafından basın açıklaması yapıldı.

CHP Hatay Milletvekilleri Av. Refik Eryılmaz ve Dr. Mehmet Ali Ediboğlu, CHP Defne Belediye Başkan Adayı Dr. İbrahim Yaman, CHP Defne İlçe Başkanı Mehmet Gönenç ve bir grup partili tarafından CHP Defne İlçe binası önünde yapılan basın açıklamasında, silahlı terörist grupların Suriye’nin Maan köyünde 09.02.2014 tarihinde gerçekleştirdiği sivil katliamı kınandı.

Masum, savunmasız sivil halka yönelik bu katliamı gerçekleştirenleri ve onlara yardım yataklık yapanları şiddetle kınadıklarını vurgulayan CHP Hatay Milletvekili Av. Refik Eryılmaz; “Biz bugüne kadar hep barışı savunduk savunmaya da devam edeceğiz. Dini inancı, etnik kimliği ne olursa olsun hiç kimsenin ölmesini istemiyoruz. Küresel güçlerin bölgemize, Ülkemize ve Suriye’ye yönelik kirli politikalarını ve sinsi planlarını biliyoruz. AKP’nin bu politikalara teslim olduğunu ve taşeronluk yaptığını da… Bir kez daha söylüyorum teröristlere destek verenler Suriye’de dökülen her damla kandan sorumludur. İnsanlık onurunun ayaklar altına alındığı, çocukların, kadınların, genç, yaşlı demeden bütün insanların katledildiği Suriye’de yaşanan bu insanlık dramına sessiz kalmayacağız.

Başbakan Erdoğan ve hükümeti, Terör guruplarına destek veren bu pervasız politikalarından vazgeçmezse yerel seçimlerden hemen sonra bütün bölgeye hitap eden ‘Savaşa Hayır Barış Hemen Şimdi’ mitingi organize etmeyi düşünüyoruz. Bu konuda duyarlı halkımızın yardım ve desteğinizi bekliyoruz. Miting tarihi ve yerini seçimden hemen sonra belirleyip kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here